Dumfries prijst 'middenvelder' Bergwijn: 'We kennen elkaar door en door'

Reacties

Denzel Dumfries kijkt met een tevreden gevoel terug op de samenwerking met Steven Bergwijn tijdens de overwinning op Roemenië. Het voelde voor de rechtsback heel vertrouwd om met de aanvoerder van Ajax op de rechterflank staan.

Dumfries prijst 'middenvelder' Bergwijn: 'We kennen elkaar door en door'
© Pro Shots
Roemenië
Roemenië
0 - 3
Nederland
Nederland

Bergwijn stond voor het eerst sinds oktober vorig jaar tegen Griekenland weer in de basis bij Oranje en de laatste keer dat de 34-voudig international met Dumfries de rechterflank van Oranje bezette was tijdens de finaleronde van de Nations League, vorig jaar juli. Toen kwam Bergwijn zowel tegen Kroatië als Italië als invaller in het veld.

De samenwerking tussen Dumfries en Bergwijn verliep als vanouds, zei de verdediger van Internazionale na de zege op Roemenië. 'Steven en ik hebben in het verleden veel wedstrijden op rechts gespeeld, zoals bij mijn debuut voor Oranje (tegen Duitsland in oktober 2018, red.) alleen nog niet dit toernooi', verklaarde Dumfries, die ook in het verleden bij PSV teamgenoot was van Bergwijn. 

'Ik ken Steven door en door. Ik weet wat hij wil en hij weet wat ik wil. Steven is een geweldige speler. Die connectie is er, maar ook met Donyell. Of ik nu weer de oude Denzel ben? (Al lachend) Die had een assist gehad vandaag', aldus de verdediger, die vaak tot diep op de helft van Roemenië kon opstomen door de rol van Bergwijn, die de opdracht kreeg om als 'vierde' middenvelder te fungeren.

Dumfries geniet van Malen: 'Donyell is het mannetje nu'

Dumfries was te spreken over het middenveld van Oranje. 'De nadruk lag op het winnen van de tweede bal: alle complimenten naar de middenvelders, ze waren heer en meester. Dan zie je dat het team ook stabieler staat. We hebben geweldige middenvelders', aldus Dumfries. 'Overall een goede performance van het team. We waren heel beweeglijk en iedereen wilde de bal. Ik ben heel trots op de teamprestatie.'

Tactisch plan
Jerdy Schouten merkte ook dat het middenveld beter stond dan tegen Oostenrijk. 'Het grote verschil was dat we de druk nu goed erop kregen. Daardoor konden we de bal vaker en hoger op het veld veroveren. Zo kom je ook beter in de wedstrijd. Tactisch hadden we goed afgesproken hoe we het wilden doen en dat is goed uitgekomen. Uiteindelijk hadden we met 5-0, 6-0 kunnen winnen', zei Schouten, die vanwege 'stijve spieren' naar de kant werd gehaald, tegen ESPN. 'Ik me er geen zorgen om', aldus de middenvelder van PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.