Dumfries realistisch na pijnlijke avond: 'Het was ver ondermaats'

Nederland presteerde in de verloren wedstrijd tegen Duitsland (1-0) ver ondermaats. Zo merkte ook Denzel Dumfries op. Waar het spel op vrijdagavond tegen Hongarije (1-1) al niet goed was, eindigde het duel met Duitsland in een pijnlijke nederlaag.

Duitsland
Duitsland
1 - 0

'Het was niet goed vandaag, ondermaats wat we lieten zien', begon Dumfries in gesprek met NOS. 'We hadden totaal geen grip in de eerste helft, in de tweede helft werd dat wel iets beter omdat we anders gingen spelen. Maar we waren bij vlagen veel te slordig en daardoor was het een terechte nederlaag.'

Nederland kwam in de eerste helft goed weg, want Duitsland liet veel kansen liggen en zag een doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel. 'In het begin voerden we het plan niet goed uit en daar hebben we in de rust kritisch naar gekeken.'

In de tweede helft kwam Mats Wieffer in het veld en hij bracht meer controle op het middenveld. 'We kregen daarna wat meer grip en gingen anders spelen, maar we gaan nu niet ons hele plan in de prullenbak gooien. Het is een proces en daar zijn we van overtuigd', zo stelde de 28-jarige rechtsback vast.

'Ik kan begrijpen dat het er vanaf de zijkant slecht uitzag', constateerde Dumfries stellig. 'Soms heb je het gevoel dat we een stapje tekort kwamen en dat het daardoor passief leek. We zijn professionals en we weten dat het veel beter moet. Het is een terechte nederlaag.'

'We moeten toegeven dat zij veel beter waren, dat is een harde conclusie die we moeten trekken. In november krijgen we een nieuwe kans en dan moeten we weer aan de bak. We gaan deze wedstrijd meenemen en goed analyseren op weg naar de volgende periode', zo besloot Dumfries.