Duur puntverlies voor Advocaat met Curaçao op omgebouwd cricketveld

Reacties

Dick Advocaat (77) heeft opnieuw averij opgelopen in de Nations League met Curaçao. Na de nederlaag tegen St. Lucia volgde een doelpuntloos gelijkspel tegen Grenada (0-0), waardoor de eerste plek in de poule ver weg is.

Duur puntverlies voor Advocaat met Curaçao op omgebouwd cricketveld
© Pro Shots

In de WK-kwalificatiereeks is Advocaat met Curaçao nog zonder puntverlies, maar De Kleine Generaal leed in de Nations League in de vorige interlandbreak de eerste nederlaag als bondscoach van het eiland. Na twee duels had het net als opponent Grenada zodoende drie punten uit twee wedstrijden verzameld en dus was een zege nodig om uitzicht te houden op de eerste plek – de enige plaats die er echt toe doet in de Nations League-poule.

Maar op het omgebouwde cricketveld, waardoor de middencirkel hoger lag dan de rest van het afgebakende voetbalveld, kwam Grenada in eigen huis sterker voor de dag. Nabij het eilandje dat net als Curaçao vlak voor kust van Venezuala ligt, was het aan de clubloze Eloy Room te danken dat Curaçao niet op achterstand kwam. Vooral aan het begin van de tweede helft had de sluitpost een fraaie redding in huis op de doorgebroken Benjamin Ettienne en ook op pogingen van Damien Barker John had hij een passend antwoord.

Naast Room stond er met onder anderen Josua Brenet, Leandro Bacuna, Juriën Gaari, Sherel Floranus, Gervane Kastaneer, Ar'Jany Martha en Gorré (met een schot nog gevaarlijk in de eindfase) behoorlijk wat Eredivisie-ervaring op het veld, maar verder dan mogelijkheden uit spelhervattingen kwam de formatie van Advocaat amper.

Grenada was met een kopbal van Regan Charles-Cook (op de lat) nog het dichtst bij een doelpunt. Het debuut van invaller oud-PSV'er Livano Comenencia kon daaraan niets veranderen. In de slotfase waren andere invallers Brandley Kuwas (met een poging van ver) en Joshua Zimmerman (uit de daaropvolgende rebound) ook nog gevaarlijk, maar zij stuitten op Reice Charles-Cook.

Door de remise is het perspectief voor Curaçao op eerste plek behoorlijk vertroebeld: als koploper St. Lucia, zoals aan haar stand verplicht is, wint van Sint-Maarten, is het verschil tussen beide teams vier punten. Dan is de eerste plek voorlopig uit beeld voor Advocaat, al zal de ervaren coach stiekem de WK-kwalificatiereeks nog net iets belangrijker vinden dan dit toernooi met Curaçao. Wel is er snel een kans op revanche: over drie dagen staat namelijk de return tussen beide teams op het programma. 

Spelersprofiel

D. Advocaat


Geboortedatum:
27 september 1947
Leeftijd:
77
Geboorteplaats:
Den Haag
Nationaliteit
Nederland
Nationaal team:
Curaçao
Bekijk hier al onze video's
Meer Curaçao
Meer over Curaçao
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.