Eerste onderscheiding voor Suarez na ijzersterke terugkeer

Luis Suarez heeft sinds zijn terugkeer van tien wedstrijden schorsing slechts vier duels gespeeld in de Premier League, maar het was voor zijn collega-spelers voldoende om de Liverpool-aanvaller meteen tot Speler van de Maand uit te roepen.

Eerste onderscheiding voor Suarez na ijzersterke terugkeer

Suarez was na het bijten van Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic de gebeten hond van het Engelse voetbal en niets leek een vertrek uit Liverpool afgelopen zomer dan ook in de weg te staan. Manager Brendan Rodgers stond er ondanks de ethische discussie rondom het ontvlambare karakter van Suarez echter op dat zijn sterspeler op Anfield zou blijven.

Die beslissing betaalt zich dit seizoen meteen al uit. Sinds de ex-Ajacied terugkeerde in de Liverpool-basis versloegenThe Reds Sunderland (3-1), Crystal Palace (3-1) en West Browich Albion (4-1) mede dankzij zes goals van El Pistolero, die tijdens het duel tegen Newcastle United dat in een 2-2 gelijkspel eindigde bovendien ook nog de assist gaf bij de gelijkmaker van Daniel Sturridge.

Luis Suarez maakt tegen West Bromwich Albion de eerste van zijn drie treffers.
Luis Suarez maakt tegen West Bromwich Albion de eerste van zijn drie treffers.

Daarmee gaat Suarez ondanks alle negatieve aandacht onverstoord door waarmee hij vorig seizoen al was begonnen. Met in totaal 23 treffers was hij de voornaamste concurrent van Robin van Persie in de strijd om de topscorerstitel. Uiteindelijk zou de Nederlandse aanvaller van Manchester United die met 26 goals voor zich opeisen.

Waar de prestaties van Suarez vorig seizoen nog niet direct afstraalden op Liverpool, is daar nu wel sprake van. De ploeg van Rodgers was met drie zeges aanvankelijk uitstekend begonnen aan het nieuwe Premier League-seizoen, maar leek na een 2-2 gelijkspel bij Swansea City en een 1-0 thuisnederlaag tegen Southampton de weg kwijt.

Mét Suarez binnen de lijnen zette Liverpool de weg omhoog weer in, met de huidige derde plaats als resultaat. Bij een overwinning op koploper Arsenal, aanstaande zaterdag, behoort zelfs de koppositie tot de mogelijkheden. Dat Suarez erop gebrand is om zijn uitverkiezing als beste speler van oktober in het Emirates Stadium meteen te rechtvaardigen lijdt geen twijfel, want zijn sterke comeback is het ultieme bewijs van zijn mentale kracht. (Tim Vos)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen