'Tegen Arsenal moet Liverpool laten zien dat het menens is'

Liverpool doet dit seizoen voor het eerst sinds vijf jaar weer serieus mee om de bovenste plaatsen in Engeland. The Reds kunnen zaterdagmiddag Arsenal in een directe confrontatie zelfs onttronen als koploper. Middenvelder Jordan Henderson (foto) is vast van plan om te laten zien dat zijn club weer meetelt in de Premier League.

'Tegen Arsenal moet Liverpool laten zien dat het menens is'

Liverpool acteerde de afgelopen vier seizoenen steevast in de schaduw van de clubs die om de landstitel streden. Tekenend voor de terugval van de club, die in 1990 voor het laatst landskampioen werd, is dat vóór dit seizoen de laatste koppositie in de Premier League dateerde van december 2008, toen Liverpool het kalenderjaar afsloot als lijstaanvoerder van Engeland en uiteindelijk op de tweede plaats achter kampioen Manchester United.

Nu die tijden lijken te herleven, doet dat ook wat met de eigenwaarde van de door het uitblijven van een landstitel in zijn eer gekrenkte grootmacht. 'Het zelfvertrouwen is op het moment erg groot', vertelt Henderson op de clubwebsite. 'We zijn erg goed aan het seizoen begonnen, maar er is zeker nog ruimte voor verbetering. We zullen er alles aan doen om nóg beter te worden.'

Jordan Henderson deelt in de vreugde van Luis Suarez, die zaterdag de wedstrijdbal mocht houden na een hattrick tegen West Bromwich Albion (4-1).
Jordan Henderson deelt in de vreugde van Luis Suarez, die zaterdag de wedstrijdbal mocht houden na een hattrick tegen West Bromwich Albion (4-1).

Dat Liverpool na een zesde, twee zevende en één achtste plaats dit seizoen alweer drie speelronden bovenaan stond, moet zaterdag in het Emirates Stadium een vervolg krijgen. 'Daarmee zouden we een signaal afgeven aan de rest van de clubs dat het menens is. Natuurlijk heeft elke ploeg in de Premier League kwaliteiten en speelt Arsenal tot dusver de pannen van het dak. Maar dat geldt ook voor ons. Het zal een mooie wedstrijd worden.'

Met name het spitsenkoppel Luis Suarez-Daniel Sturridge oogst veel lof. De Uruguayaanse aanvaller en de Engelse spits maakten gezamenlijk veertien van de zeventien competitiegoals. Alleen Manchester City (21 goals) en Arsenal (20) waren productiever. 'In aanvallend opzicht zijn we bij vlagen exceptioneel goed geweest. We hebben al enkele geweldige goals gemaakt en we moeten er simpelweg voor zorgen dat we dat blijven doen', besluit Henderson.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen