Eigen doelpunt beslissend in Brabantse derby

NAC Breda heeft het succes in het bekertoernooi, waarin het Ajax vernederde, laten volgen door een overwinning in de Eredivisie. In het Rat Verlegh stadion vocht de thuisploeg met Willem II, dat door een ongelukkige actie zelf zijn ondergang inleidde (1-0).

Eigen doelpunt beslissend in Brabantse derby

De fans van onvoorwaardelijke strijd zaten goed in Breda. Beide teams knokten voor iedere meter op het door de regen moeilijk bespeelbare veld. NAC was iets beter en dreigender. Willem II had vooral veel mensen achter de bal in de Brabantse derby.

Het enige doelpunt viel vlak na rust. Een voorzet van invaller Victor Sikora, die twee minuten in het veld stond, belandde voor de voeten van Thomas Bælum. De Deense verdediger van Willem schatte de bal verkeerd in en schoot hem in eigen doel.

De Tilburgers moesten daardoor in de achtervolging, maar kwamen kracht en finesse tekort om langszij te komen. Maar ook NAC slaagde er niet in verder afstand te nemen in het potje vechtvoetbal zonder hoogstandjes.

Met de drie punten erbij passeerde NAC AZ en klom het naar de tiende plaats. Voor Willem II kwam er een einde aan een goede periode met vier punten uit twee duels. De ploeg van Andries Jonker kan zelfs zakken naar de laatste plaats als Sparta Rotterdam zondag thuis wint van De Graafschap.

Bekijk hier al onze video's