EK-debuut Kostic eindigt in nachtmerrie

Reacties

Het EK-debuut van Filip Kostic (31) is omgeslagen in een nachtmerrie. De buitenspeler van Servië viel zondagavond tegen Engeland al in de eerste helft uit met een knieblessure en voor hem zit het eindtoernooi erop.

EK-debuut Kostic eindigt in nachtmerrie
© Pro Shots
Servië
Servië
0 - 1
Engeland
Engeland

Dat heeft een woordvoerder van het Servische nationale elftal dinsdag bevestigd. Uit een MRI-scan bleek dat Kostic in elk geval twee weken uit de roulatie ligt en daarop is besloten dat de voormalig aanvaller van FC Groningen nog twee dagen bij de nationale ploeg blijft, maar daarna huiswaarts keert om daar verder te herstellen.

Het is niet de eerste keer dat de 64-voudig international belangrijke interlands met Servië moet missen. In de halve finale van de play-offs voor EURO 2020 stond de buitenspeler met een zware enkelblessure buitenspel. In de finale tegen Schotland kon hij wel weer meedoen, maar dat duel ging na strafschoppen uiteindelijk verloren, waardoor hij met Servië nog drie jaar moest wachten op zijn EK-debuut.

Dat debuut werd uiteindelijk dus een nachtmerrie voor Kostic. Er werd met 1-0 verloren van Engeland na een vroeg doelpunt van Jude Bellingham. Kostic werd vlak voor de pauze gewisseld en vervangen door Filip Mladenovic. Met Dusan Tadic, Uros Spajic, Ivan Illic en Nemanja Gudelj blijven er nog genoeg spelers met een Eredivisie-verleden over in de selectie van Servië. Er mag geen vervanger meer ingevlogen worden.

Europees Kampioenschap

Stand Groep C Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
1
2
0
2-1
+1
5
2
Denemarken
3
0
3
0
2-2
0
3
3
Slovenië
3
0
3
0
2-2
0
3
4
Servië
3
0
2
1
1-2
-1
2
* Actueel tot en met 26 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Servië
Meer over Servië
Meer F. Kostić
Meer over F. Kostić
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.