Spanje wint ondanks flater Morata nu wel van Servië

Spanje is kwartfinalist in de Nations League. Na het doelpuntloze gelijkspel in de eerdere confrontatie rekende de EK-winnaar dinsdag wel af met Servië. In het duel in Cordóba eiste Álvaro Morata een dubbele hoofdrol op.

Spanje
Spanje
3 - 0
Servië
Servië

Op het randje van buitenspel ontsnapte Aymeric Laporte al in de vijfde minuut aan de aandacht van de Servische defensie. De verdediger van Al-Nassr kopte het openingsdoelpunt binnen uit een voorzet van Pedro Porro.

Tien minuten na rust kreeg Spanje een uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. Na een handsbal van Servië ging de bal op elf meter, maar Morata wist de bal niet tussen de palen te krijgen en schot huizenhoog over. Even later was het alsnog Morata die scoorde. Na een bekeken passje van Fabián Ruiz schoot Morata tegendraads binnen.

Een kwartier voor tijd kwam Servië met tien man te staan na een rode kaart voor AC Milan-verdediger Strahinja Pavlovic. De daarop gegeven vrije trap werd schitterend in de bovenhoek geschoten door invaller Álex Baena (Villarreal). Na vier wedstrijden heeft Spanje tien punten verzameld, drie meer dan Denemarken en zes meer dan Servië. Zwitserland is hekkensluiter in de poule met één punt.

Zwitserland
Zwitserland
2 - 2
Denemarken
Denemarken

Zwitserland kwam tegen Denemarken twee keer op voorsprong, maar zag de Scandinaviërs ook twee keer langszij komen. Remo Freuler opende de score, waarna Gustav Isaksen 85 tellen later toesloeg namens de Denen.

Op slag van rust schoot Zeki Amdouni een penalty tegen de touwen. Christian Eriksen redde een punt voor zijn land door ruim twintig minuten voor tijd de 2-2 voor zijn rekening te nemen.