EK definitief voorbij voor Pedri, maar Barcelona haalt opgelucht adem

Reacties

Pedri (21) kan dit EK definitief niet meer in actie komen. Hoewel de blessure van de middenvelder enigszins meevalt, komt de halve finale – en mogelijk finale – te vroeg. Wel blijft hij bij de Spaanse selectie om zijn ploeggenoten te ondersteunen.

EK definitief voorbij voor Pedri, maar Barcelona haalt opgelucht adem
© Pro Shots
Spanje
Spanje
nv
2 - 1
Duitsland
Duitsland

De Spaanse voetbalbond kwam zaterdag met een statement over de kwetsuur van Pedri, waarin duidelijkheid wordt gegeven over de ernst van de blessure. Het gaat om een knieblessure van 'de tweede graad', hetgeen volgens de Spaanse media betekent dat hij ongeveer een maand niet inzetbaar zal zijn.

Hoewel dat voor Pedri het einde van het EK betekent, zal het nieuws voor Barcelona een kleine opluchting zijn. De middenvelder kwam alleen in zijn eerste seizoen tot meer dan dertig La Liga-duels, in alle Spaanse jaargangen daarna stond hij in elk geval enkele maanden buitenspel met (zware) blessures.

Daarvan is ditmaal geen sprake, maar prettig is het voor de Catalaanse club allerminst. Ook over Frenkie de Jong zijn namelijk nog serieuze twijfels of hij de competitiestart gaat halen. Pedri viel vrijdagavond uit na een overtreding van Toni Kroos: zijn vervanger Dani Olmo greep met een doelpunt en assist uiteindelijk de hoofdrol tegen Duitsland.

Bekijk hier al onze video's
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Meer Pedri
Meer over Pedri
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.