Emotionele Suárez kondigt na zeventien jaar afscheid als international aan

Reacties

Luis Suárez heeft maandagavond zijn afscheid als international aangekondigd. Komende vrijdag zal de 37-jarige spits voor het laatst in actie komen namens Uruguay in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Paraguay.

Emotionele Suárez kondigt na zeventien jaar afscheid als international aan
© Pro Shots
Uruguay
Uruguay
0 - 0
Paraguay
Paraguay

De geëmotioneerde Suárez kondigde zijn besluit aan op een persconferentie en had het zichtbaar lastig met de bekendmaking. 'Het is moeilijk, maar dat ik tot de laatste wedstrijd alles heb gegeven, geeft me rust. De vlam is nooit uitgedoofd.' Na 142 interlands en 69 goals vindt El Pistolero het echter mooi geweest. Sinds zijn debuut in 2007 ging de voormalig speler van Ajax en FC Groningen al zeventien jaar op pad met de nationale ploeg.

Suárez won in 2011 de Copa América met Uruguay en hielp zijn land afgelopen zomer nog aan de bronzen plak in de finale om de derde plaats tegen Canada. 'Het was mijn droom dat mijn kinderen mij een prijs zouden zien winnen met de nationale ploeg. Mijn laatste goal was erg mooi voor hen, hoewel we geen beker mee naar huis namen', zei Suárez, die met Uruguay op vier WK's actief was en daarin zeven keer scoorde.

Suárez had ook afgelopen zomer na de Copa América al afscheid kunnen nemen, maar wilde nog een keer voor eigen publiek spelen in het Estádio Centenario. Dat gebeurt dus aankomende vrijdag. 'Ik wil dat mijn kinderen dit meemaken. Om hier voor eigen publiek te kunnen afzwaaien, ik weet niet of dat veel spelers is gegeven', aldus Suárez, die onlangs al liet weten dat Inter Miami de laatste club van zijn loopbaan is.

Bekijk hier al onze video's
Meer Uruguay
Meer over Uruguay
Meer L. Suárez
Meer over L. Suárez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.