Enorme ontlading bij Amrabat na winnende goal: 'Ik maakte een grote fout'

Sofyan Amrabat is blij dat hij zijn fout maandagavond heeft rechtgezet in het Serie A-duel door Fiorentina alsnog naar de overwinning te schieten. Trainer Vincenzo Italiano sprak van een verdiende beloning voor de Marokkaanse middenvelder.

Spezia
Spezia
1 - 2
Fiorentina
Fiorentina

Amrabat schoot in de 89ste minuut van buiten het strafschopgebied raak, nadat hij een kwartier eerder nog de gelijkmaker van Spezia had ingeleid met balverlies op eigen helft. De Colombiaanse aanvaller Kevin Agudelo had daardoor een vrije doortocht richting het doel en wist wel raad met die buitenkans: 1-1.

'Ik maakte een grote fout en daar baal ik van', zei Amrabat na afloop bij Sky Sport Italia. 'Ik zag Agudelo aan mijn rechterkant en dacht dat ik er nog wel omheen kon. Ik had geen risico moeten nemen en de bal moeten uitschieten, nu gebeurde dit. Daarna scoorde ik gelukkig nog, ik ben blij dat de goal drie punten waard was.'

Ondanks zijn kostbare fout kreeg Amrabat complimenten voor zijn spel van zijn trainer. 'We creëerden veel. Ik denk dat het uiteindelijk terecht was dat we nog scoorden via Amrabat, hij speelde een geweldige wedstrijd', zei Italiano. 'Zijn fout had het kunnen verpesten, maar de goal was zijn beloning. Ik ben blij voor hem.'

Italiano erkende wel dat hij Amrabat anders een uitbrander had gegeven wegens diens fout bij de gelijkmaker. 'Hij moet op dat soort momenten beseffen dat het gevaarlijk is, maar dat weet hij zelf ook, we werken daar aan', zei de Fiorentina-coach, die Amrabat pas voor de tweede keer een basisplaats gaf in de Serie A.

De 25-jarige ex-speler van FC Utrecht en Feyenoord gaf op het clubkanaal van Fiorentina toe moeite te hebben met zijn reserverol. 'Het is niet makkelijk om niet veel te spelen, maar ik ben altijd hard blijven werken en na de goal kwam het er allemaal uit. We zijn altijd blijven geloven, het team heeft mentaliteit getoond.'