Eredivisie-aanvoerders kiezen Luuk de Jong als Speler van het Jaar

Reacties

Luuk de Jong heeft maandag op het Eredivisie-gala de prijs voor Speler van het Jaar in ontvangst genomen. De aanvoerder van PSV troefde daarmee Dávid Hancko (Feyenoord), Vangelis Pavlidis (AZ, tegenwoordig Benfica), Sem Steijn (FC Twente) en Joey Veerman (PSV) af.

Eredivisie-aanvoerders kiezen Luuk de Jong als Speler van het Jaar
© Eredivisie Awards

De vijf spelers waren genomineerd uit een voorselectie op basis van statistieken (Opta) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). De aanvoerders in de Eredivisie kozen in samenwerking met spelersvakbond VVCS de uiteindelijke winnaar.

De prijs ging dus naar De Jong, die in het kampioensjaar van PSV goed was voor 29 doelpunten en 15 assists. Eerder werden Orkun Kökcü (2022/23), Jurriën Timber (2021/22), Dusan Tadic (2020/21) en Frenkie de Jong (2018/19) gekozen tot Eredivisie Speler van het Jaar.

Johan Bakayoko werd door de trainers en bondscoaches (via Coaches Betaald Voetbal) verkozen tot Johan Cruijff Talent van het Jaar. Feyenoord-aanvaller Igor Paixão werd beloond met de prijs voor Doelpunt van het Jaar. De goal van de Braziliaan in de wedstrijd tegen FC Utrecht, op 31 maart, werd door voetbalfans verkozen tot het mooiste doelpunt van het afgelopen Eredivisie-seizoen.

Edwin van der Sar kreeg de Eredivisie Oeuvre Award, een eerbetoon aan personen die van grote waarde zijn geweest voor het Nederlandse voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.