Eredivisie: verrassende koploper en alle samenvattingen

VI praat je elke maandag in sneltreinvaart bij over de ontwikkelingen in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Ajax en Feyenoord hielden elkaar zondag in bedwang in de Klassieker en koploper FC Utrecht blijft als enige ploeg nog zonder puntenverlies.

Feyenoord
0 - 0
Ajax
Ajax

De Klassieker op Varkenoord eindigde zondag onbeslist. Feyenoord-keepster Jacintha Weimar bezorgde de Rotterdammers met enkele fraaie reddingen een punt. Door het puntenverlies zag Ajax FC Utrecht de koppositie in de Eredivisie overnemen. Feyenoord bezet de zesde plaats.

Telstar
Telstar
1 - 2
FC Twente
FC Twente

FC Twente herpakte zich zondag van de Champions League-nederlaag tegen Chelsea. De Tukkers gingen op bezoek bij Telstar en maakten al voor rust het verschil. Jaimy Ravensbergen en Nikee van Dijk vonden het net voor Twente. Telstar scoorde in de tweede helft via Chinatsu Kira.

Utrecht
Utrecht
4 - 3
ADO Den Haag

FC Utrecht is na een spectaculaire thuiszege op ADO Den Haag de trotse koploper in de Eredivisie. De Domstedelingen wonnen zondagmiddag met 4-3. FC Utrecht zat na één helft op rozen: via Gera op den Kelder, Lotje de Keijzer en Nurija van Schoonhoven kwam de thuisploeg op een 3-0 voorsprong. ADO was in de tweede helft veerkrachtig, maar kwam net te kort voor een punt. Het vierde Utrechtse doelpunt kwam via Nikita Tromp.

AZ (vrouwen)
4 - 0
Excelsior
Excelsior

AZ won zaterdag overtuigend van Excelsior. Desiree van Lunteren was goud waard voor de Alkmaarders. De voormalig Oranje Leeuwin scoorde één keer voor rust en twee keer in de tweede helft. De 3-0 maakte ze vanaf de strafschopstip. Floor Spaan vond ook het net voor AZ. Bij Excelsior ontving Mare Westerink een rode kaart.

Fortuna Sittard
1 - 1
sc Heerenveen

Fortuna Sittard en SC Heerenveen hielden elkaar zaterdag in evenwicht in het Fortuna Sittard Stadion. Rosa van Wershoven opende na zeven minuten de score voor de Limburgers, waarna Elfi Maass rond het half uur verantwoordelijk was voor de gelijkmaker.

PSV
PSV
4 - 0
PEC Zwolle
PEC Zwolle

PSV ondervond zaterdag weinig hinder van PEC Zwolle. Vlak voor de pauze maakten Melanie Bross en Chimera Ripa het verschil voor de thuisploeg. Sisca Folkertsma en Gwyneth Hendriks bepaalden met hun doelpunten in de tweede helft de eindstand op 4-0. PSV komt daardoor op gelijke hoogte met Ajax in de stand.

Stand

FC Utrecht heeft als enige ploeg in de Eredivisie nog geen enkel puntenverlies geleden dit seizoen en passeerde dankzij de zege op ADO Den Haag Ajax. De Amsterdammers staan net als PSV op twee punten van Utrecht. Daarachter volgen FC Twente en AZ.