Ereprijzen voor Carew, Ibrahimovic en Rommedahl

Zlatan Ibrahimovic is uitgeroepen tot Zweeds Voetballer van het Jaar 2007. De 26-jarige spits van Internazionale werd daarnaast ook geëerd als beste aanvaller van zijn vaderland.

Ereprijzen voor Carew, Ibrahimovic en Rommedahl

'Deze prijs draag ik op aan alle kinderen', sprak Ibrahimovic bij het in ontvangst nemen van de Guldbollen. 'Door hun enthousiasme speel ik zo goed.'

De voormalige Ajacied is bij Inter uitgegroeid tot de absolute sterspeler. Op basis van die prestaties werd Ibrahimovic door de jury verkozen tot Zwedens beste. Zijn afzeggingen bij de nationale ploeg (hij was het niet eens met een schorsing na een avondje stappen) werden tijdens de verkiezing door de vingers gezien.

Ook voormalig SC Heerenveen-speler Petter Hansson werd gelauwerd. De afgelopen zomer naar Stade Rennes vertrokken international werd gekozen tot beste verdediger. Dennis Rommedahl werd in Denemarken uitverkozen tot Voetballer van het Jaar. De 29-jarige aanvaller, afgelopen zomer door Ajax overgenomen van Charlton Athletic, scoorde afgelopen zondag nog in de topper tegen Feyenoord (2-2). Rommedahl hield in de verkiezing zijn landgenoten Daniel Agger, Martin Jørgensen en Jon Dahl Tomasson achter zich.

In Noorwegen ging John Carew er met de belangrijkste individuele voetbalprijs vandoor. De aanvaller valt bij zijn club Aston Villa niet bepaald op door zijn doelpuntenproductie (vier goals in achttien wedstrijden), maar scoorde wel vier keer voor het nationale elftal tijdens de EK-kwalificatiecampagne.

Ole Gunnar Solskjær werd in het zonnetje gezet met de oeuvreprijs. De 34-jarige Noorse aanvaller zette vanwege aanhoudend blessureleed een punt achter zijn carrière. Solskjær was gedurende elf seizoenen een gewaardeerde kracht bij Manchester United en was daarnaast goed voor 23 goals in 67 interlands.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen