Eto'o helpt Barça moeiteloos langs Mallorca

Was Barcelona nu zo goed, of was Real Mallorca zo slecht? Waarschijnlijk was een combinatie van beide er de oorzaak van dat Barça met ruime cijfers ging winnen op het eiland. Samuel Eto'o blonk uit tegen zijn oude club: 3-1.

In de eerste helft speelde Mallorca dramatisch slecht. Barcelona deed wat het wilde en had misschien wel een voorsprong van 5-0 moeten nemen tijdens de eerste 45 minuten in Son Moix.

Met de 3-0 zal coach Frank Rijkaard ook tevreden zijn geweest. Zijn ploeg speelde sterk, al leek Barcelona niet eens voluit te gaan. Met een gelukkige intikker opende Henrik Larsson (foto) de score in de tiende minuut. De bal belandde pardoes voor zijn voeten, nadat Xavi een voorzet van Giovanni van Bronckhorst op doel probeerde te mikken. Dat lukte niet, waarna de Zweed wel scoorde.

Vlak voor rust mocht Eto'o zich laten gelden. De Kameroener maakte afgelopen zomer de veelbesproken overstap van Mallorca naar Barcelona. Hij zette zich in de 38ste minuut achter de bal voor een strafschop, die was veroorzaakt door een overtreding op Ronaldinho. Aangezien de Braziliaan onlangs tegen Celtic faalde, nam Eto'o nu de taak op zich en met succes.

Zijn tweede doelpunt was veel fraaier. Hij werd knap de diepte ingestuurd door Larsson, waarna hij de bal over doelman Moya lobde en vervolgens van dichtbij binnentikte.

Na rust geloofde Barcelona het wel, de bezoekers namen gas terug, maar kwamen niet echt in de problemen. Wel tekende invaller Ante Delibasic in de slotfase nog voor de 3-1. Maar daarmee voorkwam de aanvaller niet dat Barcelona won en zich weer naast Valencia op kop nestelde.