Eto'o: 'Wij zijn niet minder dan Brazilië of Argentinië'

Twee dagen voor de start van de strijd om de Afrika Cup heeft Kameroen-aanvaller Samuel Eto'o het mondiale voetbal gewaarschuwd voor de kracht van zijn nationale ploeg. Volgens de trefzekere spits van Internazionale moet er de komende tijd sowieso serieus rekening worden gehouden met de Afrikaanse teams die deze zomer deelnemen aan het WK in Zuid-Afrika.

Eto'o: 'Wij zijn niet minder dan Brazilië of Argentinië'

'Als ik naar ons team kijk, dan zou ik niet weten waarom wij deze zomer niet de wereldtitel kunnen winnen', zegt de Kameroense spits in een interview met France Football. 'Onze spelers zijn niet minder dan die van Brazilië, Argentinië, Spanje of Frankrijk. Er is geen reden om ons minder te voelen dan de internationals van die ploegen.'

Eto'o is van mening dat de huidige Kameroense selectie, die volgende week woensdag tegen Gabon haar eerste Afrika-Cup groepswedstrijd afwerkt, beter is dan die van 1990. In dat jaar bereikten De Ontembare Leeuwen onder leiding van smaakmaker Roger Milla de kwartfinale op de mondiale eindronde.

Eto'o: 'Het team van toen had drie goede spelers, nu hebben we tien kanjers. We kunnen het spel in elke interland die we spelen naar onze hand zetten. De WK-deelnemers van buiten Afrika zullen keihard moeten werken om een Kameroens of Afrikaans succes in Zuid-Afrika te dwarsbomen.'

Kameroen is op het komende WK in Zuid-Afrika een van de groepstegenstanders van het Nederlands elftal. Het land komende week voor de zestiende keer deel aan de strijd om de Afrika Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen