Everton en Charlton delen de punten

Charlton Athletic en Everton deelden de punten tijdens het eerste duel van coach Les Reed voor de eigen aanhang op The Valley: 1-1.

Het gelijkspel was een terechte uitslag. Everton was beter aan het duel begonnen tegen het kwakkelende Charlton, maar de hekkensluiter herstelde zich na rust. Everton was al snel op voorsprong gekomen via een van richting veranderde vrije trap van Mikel Arteta. Halverwege de tweede helft schoot Andy Reid vanaf twintig meter de 1-1 op het scorebord na matig uitverdedigen van Nuno Valente.

Charlton schiet weinig op met het gelijkspel. Het achterhaalde Watford, maar die ploeg komt nog in actie. Everton kwam op gelijke hoogte met nummer zes Bolton Wanderers. Zowel Jerrel Hasselbaink als Andy van der Meyde maakte geen deel uit van de selectie van zijn ploeg, respectievelijk Charlton en Everton.