Evra: 'Als Messi zo hard werkte, had hij nu vijftien keer de Gouden Bal'

Reacties

Voor Patrice Evra is Cristiano Ronaldo de beste speler ter wereld. De gewezen linksback van Manchester United was te gast in het programma van Rio Ferdinand en verklaarde zijn keuze voor zijn ex-ploeggenoot.

Evra: 'Als Messi zo hard werkte, had hij nu vijftien keer de Gouden Bal'
© Pro Shots

'Ik zeg altijd Ronaldo, en ik zal uitleggen waarom: ik ben gewoon dol op zijn werkethiek. Lionel Messi heeft zijn talent van God gekregen. Ronaldo had ook wel talent, maar hij heeft er hard voor moeten werken. Als Messi zijn werkethiek had, dan had hij vandaag vijftien keer de Gouden Bal gewonnen. Ik ben gewoon gek op mensen die zo hard werken, daarom dus', aldus de Fransman.

'Ik weet dat ze nu zeggen dat Messi de beste aller tijden is, maar Ronaldo staat echt op een ander niveau. Ik wil ze eigenlijk niet vergelijken, maar we mogen daarin ook van mening verschillen. We moeten gewoon dankbaar zijn dat we ze allebei hebben zien spelen, dat is alles', aldus Evra.

Tussen 2006 en 2009 speelden de twee samen op Old Trafford. Samen wonnen ze drie keer de Premier League en in 2008 ook de Champions League in dienst van Manchester United. Evra ondervond in die jaren ook de kwaliteit van Messi aan den lijve: in de Champions League-finales van 2009 en 2011 speelde de Argentijn de Engelse defensie op een hoopje.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.