Extra controverse bij PSV - RKC: rol Sávio in opstootje onder de loep

Het opstootje in de blessuretijd van PSV - RKC Waalwijk zou een staartje kunnen krijgen voor Sávio. De achttienjarige buitenspeler leek een vuistslag uit te delen aan Etienne Vaessen, de keeper van RKC.

PSV
PSV
1 - 0
RKC Waalwijk

Na het toekennen van een late strafschop aan PSV kregen meerdere spelers het met elkaar aan de stok. Sávio, ingevallen in minuut 71, mengde zich in het opstootje en zocht meteen de confrontatie met Vaessen. De doelman reageerde boos en werd door zijn eigen ploeggenoot Shawn Adewoye in bedwang gehouden.

PSV won de wedstrijd met 1-0, omdat Cody Gakpo de veelbesproken strafschop benutte. Meerdere spelers van RKC, onder wie Vaessen, spraken na afloop hun onvrede uit over de penalty. De doelman vond het 'zeker een topclubpenalty', zei hij tegen ESPN.