Farioli geniet bij Ajax, maar deelt ook slecht nieuws over Berghuis

Reacties

Ajax neemt het donderdagavond zonder Steven Berghuis op tegen Jagiellonia Bialystok. De middenvelder raakte geblesseerd op de training. Trainer Francesco Farioli vertelde op de persconferentie hoe de rest van het team ervoor staat.

Farioli geniet bij Ajax, maar deelt ook slecht nieuws over Berghuis
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 0
Jagiellonia Bialystok
Jagiellonia Bialystok

Hoewel er op de persconferentie ook goed nieuws te melden was, deelde Farioli ook slecht nieuws over Berghuis. 'We raakten Steven gisteren kwijt na een contactmoment op de training. Hij heeft een scan gehad vanmorgen. Zijn gevoel over zijn blessure was oké. Dat was positief, maar hij zit morgen niet bij de wedstrijdselectie.'

Het goede nieuws dan. Ahmetcan Kaplan begint vanaf donderdag aan zijn individuele programma om te herstellen van zijn spierblessure. Verder zijn Kristian Hlynsson en Kian Fitz-Jim helemaal fit bevonden. De middenvelders zitten donderdag dan ook bij de selectie.

Ook aanwinst Daniele Rugani kan donderdag eventueel minuten maken, al is de Italiaanse verdediger nog niet topfit. 'Hij heeft meegetraind, maar is nog ver verwijderd van het niveau waar hij moet zijn. Hij deed het heel goed, maar worstelt om ritme te krijgen. Hij moet wat extra's doen. Daar is de interlandperiode goed voor', vertelde Farioli.

Popcorn en progressie
Behalve het feit dat Berghuis geblesseerd raakte, is Farioli enthousiast over de laatste trainingen. 'De afgelopen twee sessies waren fantastisch. Het ritme, de intensiteit, de honger. Deze week ging alles in een nog hogere versnelling. Er zijn nog wel wat individuele gevallen waar we goed mee om moeten gaan, maar we zitten op het juiste pad.'

'Ik vind het hier heel leuk. Elke ochtend kom ik heel vrolijk aan. Wat me heel blij maakt is dat ik heel veel energie terugkrijg van de spelers. We speelden een wedstrijdje van twaalf minuten. Ik kon eruit stappen en popcorn erbij pakken, want het was geweldig.

Ook doelman Remko Pasveer ziet dat het steeds beter gaat met de Amsterdammers. 'We hebben vertrouwen in hoe wij bezig zijn. Ik zie dat we progressie boeken. Het gaat nog niet allemaal goed, maar je ziet patronen van de trainingen terugkomen in de wedstrijd. Daar halen we allemaal vertrouwen uit.'

Oefenduel vervangt Klassieker
De progressie op de training is aanstaande zondag waarschijnlijk niet te zien in De Kuip. De Klassieker tegen Feyenoord werd uitgesteld. In plaats daarvan bevestigt Farioli dat Ajax een oefenwedstrijd gaat spelen. De tegenstander is nog onbekend.

Ajax op drempel hoofdfase

Ajax is na een ruime zege op Jagiellonia Bialystok vrijwel zeker van hoofdfase Europa League. Op VI lees je alle achtergronden.

Pieter Zwart analyseert de belangrijke rol van Steven Berghuis.
Ajax op Rapport: wie blonken allemaal uit in Polen?
Francesco Farioli over de royale overwinning in Polen.
Prominenten verwachten herstel bij Ajax.

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.