Farioli koestert zege op Groningen: 'Elke minuut en elke seconde moeten we tellen'

Francesco Farioli vindt dat Ajax de drie punten verdiende tegen FC Groningen. De Amsterdammers namen pas na het verstrijken van de reguliere speeltijd afstand van de bezoekers (3-1). 'Geluk wil ik het niet noemen.'

Ajax
Ajax
3 - 1
FC Groningen

Lange tijd zat het er niet naar uit dat Ajax nog in gevaar zou komen. De ploeg van Farioli teerde bijna een uur op de openingstreffer van Davy Klaassen. Jorg Schreuders maakte gelijk, maar in blessuretijd nam Ajax alsnog afstand. Farioli wees bij ESPN op de speelkalender. 'Ik weet niet waarom we dat moeten blijven herhalen. Ook zette de tegenstander ons de tweede helft meer onder druk. Ze deden er alles aan.'

Daar wilde Farioli Groningen ook de credits voor geven. 'Maar de andere zeventig minuten hadden we volledig controle en kregen we ook kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. We hadden genoeg mogelijkheden. Geluk wil ik het niet noemen. We weten dat we tot het einde van het seizoen moeten zweten en vechten voor elk punt.'

Elke minuut
De invalbeurt van Wout Weghorst zorgde voor de ommekeer. De spits viel in de 84ste minuut in. Eerder was geen optie. 'We zitten in een situatie dat we elke minuut, elke seconde die een speler op het veld staat, moeten tellen. Vandaag moesten twee spelers naar de kant met pijn aan de hamstring: Josip Sutalo en Mika Godts. Zoals ik zei, moeten we met dit ritme alles calculeren.'