Farioli reageert op tweede staking en 'te lange vakantie'

Reacties

Ajax-trainer Francesco Farioli noemt het frustrerend dat hij opnieuw niet in actie gaat komen met Ajax in de Eredivisie. Na De Klassieker ging er ook een streep door het thuisduel met FC Utrecht vanwege de politiestaking.

Farioli reageert op tweede staking en 'te lange vakantie'
© Pro Shots

De politiemacht strijdt voor een betere vroegpensioenregeling en om die strijd kracht bij te zetten wordt er gestaakt tijdens wedstrijden in Nederland. Wegens een gebrek aan politie-inzet zagen de burgemeesters van Rotterdam en Amsterdam zich genoodzaakt een streep door Eredivisie-duels te zetten.

Voor Ajax betekent het dat er een volle maand geen voetbal gespeeld wordt in de Eredivisie. Het laatste duel dateert van 18 augustus, de 2-1 nederlaag bij NAC Breda. Fortuna Sittard is op 18 september de eerstvolgende tegenstander. 'Het is frustrerend', reageerde Farioli bij de clubkanalen van Ajax.

'Onze vakantie wordt te lang, om eerlijk te zijn', ging de Italiaan verder. 'Aan de andere kant, dit ligt buiten onze macht. We kunnen het alleen maar accepteren en ons voorbereiden op de toekomstige scenario's', doelde Farioli op de overvolle speelkalender waar Ajax straks mee te maken gaat krijgen. 'Het was al krap en het wordt nu alleen maar krapper en krapper. Maar er is niets aan te doen. We hebben een volle week om ons voor te bereiden op de wedstrijd tegen Fortuna Sittard.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.