Farioli vertelt hoe lang Ajax het zonder Berghuis moet stellen

Reacties

Steven Berghuis ligt er ongeveer vier weken uit bij Ajax, aldus Francesco Farioli. De duur van de blessure van de 32-jarige aanvaller was nog onbekend, maar valt misschien op het eerste oog wat heftiger uit dan verwacht.

Farioli vertelt hoe lang Ajax het zonder Berghuis moet stellen
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 0
Jagiellonia Bialystok
Jagiellonia Bialystok

Farioli onthulde woensdag op de persconferentie dat Berghuis een blessure op heeft gelopen tijdens een training. Uit een MRI-scan moest blijken hoe ernstig het was voor de aanvallende middenvelder annex buitenspeler, en daar is nu uitsluitsel over gegeven.

'Hij moet een paar dagen van het veld blijven, we denken iets van vier weken', begon Farioli voorafgaand aan het duel met Jagiellonia Bialystok bij Ziggo Sport. De komende dagen moet blijken hoe het zich allemaal gaat ontwikkelen. 'Je hebt altijd het woord van de speler en dat van de medische staf. Hij (Berghuis, red.) wil zo snel mogelijk terugkeren en was vanmorgen al hard aan het werken. Hij heeft gelukkig deels de interlandperiode om aan zijn herstel te werken.'

Als we exact vier weken gaan rekenen, dan betekent het dat Berghuis in ieder geval de duels met FC Utrecht en Fortuna Sittard aan zich voorbij moet laten gaan. De wedstrijd tegen Feyenoord kan hij dan weer wel spelen, want die gaat aankomende zondag niet door.

Ajax op drempel hoofdfase

Ajax is na een ruime zege op Jagiellonia Bialystok vrijwel zeker van hoofdfase Europa League. Op VI lees je alle achtergronden.

Pieter Zwart analyseert de belangrijke rol van Steven Berghuis.
Ajax op Rapport: wie blonken allemaal uit in Polen?
Francesco Farioli over de royale overwinning in Polen.
Prominenten verwachten herstel bij Ajax.

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer S. Berghuis
Meer over S. Berghuis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.