FC Emmen vindt gewenste algemeen directeur

Reacties

FC Emmen heeft een algemeen directeur gestrikt: Rinse Bleeker gaat die functie per 1 juli vervullen op De Oude Meerdijk.

FC Emmen vindt gewenste algemeen directeur
© fcemmen

Emmen was al enige tijd op zoek naar een algemeen directeur, om de organisatie van de club te versterken. De club heeft plannen voor een flinke professionaliseringsslag om op die manier uiteindelijk uit te groeien tot een stabiele Eredivisie-club. Daarvoor liggen behoorlijk wat dossiers op tafel, met niet in de laatste plaats de wens voor een nieuw stadion.

De aanstelling van Bleeker moet daarbij gaan helpen. De 55-jarige bestuurder werkte de afgelopen jaren als algemeen directeur bij Sportstad Heerenveen. Bleeker gaat voorzitter Ronald Lubbers, die momenteel thuis zit vanwege gezondheidsredenen, helpen met het dagelijks aansturen van FC Emmen.

Bleeker geeft op de clubsite van FC Emmen uitleg over zijn keuze: 'Na een mooie tijd als algemeen directeur bij Sportstad Heerenveen voelde ik dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Ik laat met trots een organisatie achter die geheel zelfstandig kan functioneren. Vanaf het eerste gesprek met FC Emmen ben ik enthousiast geraakt door het verhaal en de potentie van de club en ik ben uiterst gemotiveerd om samen met het team bij te dragen aan het realiseren van de ambitieuze doelstellingen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.