FC Groningen neemt afscheid met ruime zege

FC Groningen had aan een kwartier voldoende om FC Volendam de hoop op een plaats in de kwartfinale van de Gatorade Cup te ontnemen. De eenvoudige 3-0 zege betekende een passend afscheid van Het Oosterpark.

FC Groningen neemt afscheid met ruime zege

Volendam was de laatste weken al niet aan een sterke serie bezig in de Gouden Gids Divisie. Afgelopen maandag won de ploeg van coach Ernie Brandts voor het eerst sinds zes duels zonder zege. Anders dan FC Groningen dat juist dankzij drie zeges op rij was opgeklommen naar de zevende plaats van de Eredivisie.

Die recente vorm vertaalde zich ook in de rappe 2-0 voorsprong van FC Groningen, dat veel en veel te sterk was. In de negende minuut was het Yuri Cornelisse die de score opende na goed voorbereidend werk van Koen van de Laak. En zeven minuten later verdubbelde Danny Buijs het verschil. Eerst kopte hij een voorzet van Van de Laak tegen doelman Jeroen Verhoeven, maar hij was er rap bij om de rebound in te tikken.

Glen Salmon besliste in de 56ste minuut definitief het ongelijke treffen op aangeven van Buijs. De 3-0 was reden om het aftellen te beginnen tot het laatste fluitsignaal in het Oosterpark klonk.

Bekijk hier al onze video's