FC Groningen start met liefst zeven Groningers in de basis

Reacties

FC Groningen begint zondag tegen Go Ahead Eagles met een ploeg waar de supporters zich uitstekend mee zullen kunnen identificeren. Liefst zeven van de elf spelers die aan de aftrap verschijnen, komen uit de provincie Groningen en uit de eigen jeugdopleiding van de club.

FC Groningen start met liefst zeven Groningers in de basis
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
90'
0 - 1
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

Leandro Bacuna, Thijmen Blokzijl, Jorg Schreuders, Luciano Valente, Thom van Bergen en Romano Postema stonden dit seizoen al vaker in de basis en starten ook zondagmiddag weer. Zij krijgen gezelschap van linksback Wouter Prins, die in het elftal komt nu Marvin Peersman geschorst is. Hij kreeg vorige week tegen SC Heerenveen een rode kaart.

Omdat ook Marco Rente (geblesseerd) ontbreekt, schuift AZ-huurling Finn Stam naar het centrum van de defensie. Daar gaat hij een duo vormen met Blokzijl. Op links maakt Stam zo plaats voor Prins, die voor het eerst dit seizoen in de basis mag beginnen.

Prins werd geboren in Winschoten, in de provincie Groningen, en genoot net als Bacuna, Blokzijl, Schreuders, Valente, Van Bergen en Postema zijn opleiding bij FC Groningen. De zes laatstgenoemde spelers komen ook daadwerkelijk uit de stad Groningen. De wieg van Schreuders stond overigens in Singapore, maar hij kwam al op jonge leeftijd naar Groningen en groeide daar op.

Op de bank zitten van FC Groningen zitten overigens nóg twee Groningers uit de eigen opleiding: verdedigers Maxim Mariani en Sven Bouland.

Lees hier meer over de bijzondere situatie in Groningen:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.