Curieuze eigen goal leidt evenaring grootste derbyzege FC Twente in

FC Twente heeft zondagmiddag eenvoudig afgerekend met Heracles Almelo in de Twentse derby. De thuisploeg werd in het zadel geholpen door een curieuze eigen goal van Mimeirhel Benita. Uiteindelijk werd het een evenaring van de grootste derbyzege ooit.

FC Twente
FC Twente
5 - 0
Heracles Almelo

De laatste vier duels resulteerden niet in een zege voor FC Twente en dus was de ploeg van Joseph Oosting gebrand op een wederopstanding. In de eerste helft deden beide ploegen niet bijzonder veel voor elkaar onder. Via Jizz Hornkamp, Michel Vlap en een pegel van Shiloh 't Zand was er wat dreiging in de openingsfase, maar echte kansen bleven lang uit.

De eerste serieuze kans was voor Daan Rots, die Fabian de Keijzer redding zag brengen. Maar het duel ontbrandde pas echt een kleine tien minuten voor rust. Waar Leandro Bacuna zaterdag al een gooi deed naar de onderscheiding voor meest opmerkelijke eigen goal van het seizoen, deed zondag ook Benita een duit in het zakje. Hij kreeg de bal ingespeeld van zijn doelman, kon niet vooruit en speelde de bal blind terug.

De Keijzer stond echter naast zijn doel en moest met lede ogen aanzien hoe de bal tergend langzaam in eigen doel rolde. Dat bleek het startsein voor een Twentse doelpuntenregen. Enkele minuten later verdubbelde Anass Salah-Eddine de voorsprong. Hij werd met een strakke bal van Sam Lammers vrijgespeeld in het strafschopgebied en schoot onder de doelman door.

Een kwartier na rust was Mees Hilgers verantwoordelijk voor de 3-0 door een corner van Vlap binnen te koppen. Heracles had weinig meer te vertellen en vrijwel al het gevaar kwam van de ploeg van Joseph Oosting. Sem Steijn pikte ook een goal mee op aangeven van Sayfallah Ltaief, maar de VAR concludeerde dat de Tunesiër buitenspel had gestaan.

Het hoogtepunt van de middag kwam een kwartier voor tijd. Met een prachtige teamgoal kwam de 4-0 op het scorebord te staan. Bart van Rooij speelde de bal door de benen van de tegenstander, waarna hakballen van Youri Regeer en Michel Vlap volgden. Sam Lammers schoot na een handige beweging de vierde treffer binnen. In de blessuretijd pikte ook Vlap zelf zijn doelpuntje mee. Met wat geluk kreeg hij de bal mee en met de buitenkant van de voet schoot hij binnen.

Door de zege staat FC Twente nu vierde in de Eredivisie. Ajax en AZ kunnen nog over de Tukkers heen. Zij spelen later op zondag. Heracles staat vijftiende, één punt boven de degradatiestreep.