FC Twente huurt Cavens

Jurgen Cavens verhuist per direct naar FC Twente. De Belgische aanvaller wordt voor een jaar gehuurd van Standard Luik, waar hij zijn plaats in het nationale team verspeelde. In Enschede is een nieuwe aanvaller welkom, zeker omdat Jack de Gier kampt met liesklachten.

Cavens gold in zijn periode bij Lierse SK als groot talent. De nu 24-jarige aanvaller schopte het tot vier interlands. Op 7 oktober 2000 maakte hij als invaller voor Bob Peeters tegen Letland zijn enige doelpunt voor de Rode Duivels. Vorig jaar verhuisde Cavens naar Standard Luik, maar in de Waalse stad stokte zijn ontwikkeling en raakte hij zijn plek in de nationale selectie kwijt.

Vorig seizoen werd hij verhuurd aan Olympique Marseille, maar onder meer vanwege heimwee keerde hij na een teleurstellend half jaar al weer terug in Luik. Dit seizoen kan de aanvaller ook niet rekenen op meer dan een sporadische invalbeurt. De Waalse club heeft met Ali Lukunku, Michael Goossens, Ole-Martin Årst, Jonathan Walasiak en Mohammed El Yamani al voldoende aanvallers tot zijn beschikking.

Bekijk hier al onze video's