FC Twente klopt Utrecht voor de vierde keer

FC Twente is een stap dichter bij UEFA Cupvoetbal. De Enschedeërs rekenden af met FC Utrecht, dat opnieuw tegen een nederlaag aan liep, de vijfde op rij: 1-3.

FC Utrecht moest in de Galgenwaard de 2-0 achterstand van Enschede ongedaan maken. De mannen van coach Foeke Booy startten dan ook furieus. Maar dat werkte averechts. Voor rust had FC Twente talloze grote counterkansen, zij het dat de bezoekers niet tot scoren kwamen.

Dat lukte in de tweede helft wel, uitgerekend in een fase dat FC Utrecht het dichtst bij een treffer leek. Sharbel Touma rondde een één-tweetje met Kennedy Bakircioglu beheerst af. En daarmee was de tweestrijd beslist, aangezien de Utrechters vier keer moesten scoren om de virtuele 0-3 achterstand in te lopen.

FC Utrecht scoorde nog wel. Giuseppe Rossini kopte raak nota bene vlak nadat Edson Braafheid met rood van het veld was gestuurd na een onbeschaafde trap op het rechterbeen van Bas Sibum. Maar Blaise N'Kufo en Patrick Gerritsen schoten Twente tien minuten voor het eindsignaal naar de 1-2 en 1-3. Het was de vierde zege van Twente op Utrecht in dit seizoen.