FC Twente komt thuis tegen ADO met de schrik vrij

FC Twente heeft de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag met 3-2 gewonnen. Bij de winst kwam wel het nodige fortuin kijken.

FC Twente komt thuis tegen ADO met de schrik vrij

Twente leek op eigen veld aanvankelijk weinig te vrezen te hebben van ADO Den Haag. De ploeg van trainer Michel Preud'homme controleerde het duel en was via Marc Janko (een kiezelhard schot op de lat) al snel dichtbij de openingstreffer.

Het eerste doelpunt liet nog een klein halfuur op zich wachten. Theo Janssen krulde een makkelijk gegeven vrije trap door de muur langs doelman Gino Coutinho binnen. De woedende ADO-trainer John van den Brom werd door arbiter Pol van Boekel naar de tribune gestuurd. Voor Janssen was het overigens zijn vijfde opeenvolgende doelpunt in een thuisduel.

Voor ADO leek de tegentreffer het startsein om een tandje bij te schakelen. Toch stak de regerend landskampioen bij de gelijkmaker de helpende hand toe. Roberto Rosales leverde een slechte breedtebal zomaar in bij Wesley Verhoek. Deze stelde met een goede pass (zijn achtste assist van het seizoen) Dmitri Bulykin in staat te scoren: 1-1.

ADO kwam kort na rust zelfs op voorsprong toen Immers aanvaller Frantisek Kubik wegstuurde en deze met een handig schuivertje Twente-doelman Mihaylov verschalkte: 1-2. Twente was duidelijk aangeslagen en kwam met hulp van arbiter Pol van Boekel goedkoop aan de gelijkmaker.

De scheidsrechter zag na een uur spelen in een onschuldige poging van Pascal Bosschaart de bal af te schermen een handsbal en legde de bal op de stip. Het buitenkansje werd door Bryan Ruiz vervolgens simpel omgezet in een doelpunt: 2-2.

Hierna was Verhoek met een schot op de lat weliswaar nog gevaarlijk voor ADO, maar trok Twente het duel langzaam maar zeker naar zich toe. De thuisploeg nam twintig minuten voor tijd voor de tweede keer van de middag de leiding (kopbal Janko). ADO was met schoten van invaller Ricky van den Bergh en Lex Immers nog dichtbij de gelijkmaker, maar Mihaylov redde bekwaam.

De ongeslagen status van Twente in thuisduels in de Erevisie bleef ook na de wedstrijd tegen ADO intact en is inmiddels uitgebreid naar 35 wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen