Twente houdt punt over aan thuisduel met Werder

FC Twente heeft aan het thuisduel met Werder Bremen een punt overgehouden (1-1). Dat was een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

De wedstrijd kwam maar moeilijk op gang. Twente probeerde wel, maar wist de compact spelende Duitse ploeg maar zelden aan het wankelen te brengen. Bryan Ruiz was met een geplaatst schot nog het dichtste bij een treffer, maar zijn stijlvolle poging scheerde een meter langs de paal naast doelman Tim Wiese.

Stukje bij beetje kwam Werder beter in het spel, zonder overigens goed te spelen. Een foutieve breedtebal van Dwight Tiendalli leidde zelfs bijna een doelpunt van de bezoekers in. De pass van de back werd onderschept door Hugo Almeida. De Portugees stoomde met de bal aan de voet op richting het Twentse doel, maar stuitte op de benen van Nikolay Mihaylov.

Het restant van de eerste helft had weinig om het lijf. Beide ploegen raakten wel een speler kwijt. Aan Twente-zijde moest Peter Wisgerhof de strijd met een blessure staken. Bij de ploeg van trainer Thomas Schaaf verliet doelman Tim Wiese noodgedwongen het veld met een op het oog ernstige knieblessure.

De tweede helft veranderde weinig aan het spelbeeld. Gaandeweg leek bij de thuisploeg de angst om te verliezen groter dan de wil om te winnen. Waar Twente steeds minder aanvallende impulsen liet zien, was Werder een aantal keer dichtbij een treffer. Schoten van Wesley en Aaron Hunt troffen echter geen doel.

Een kwartier voor tijd kwam de ploeg van trainer Michel Preud'homme vanuit het niets op voorsprong. Een voorzet van Nacer Chadli kwam via Marc Janko terecht bij Theo Janssen. De middenvelder stuitte in eerste instantie nog op de benen van doelman Mielitz, maar prikte de rebound keurig binnen: 1-0.

Twente kon een minuut of vijf genieten van de voorsprong. Invaller Marko Arnautovic deed zijn oude ploeg pijn door goed combinerend door het centrum knalhard de gelijkmaker binnen te schieten: 1-1.

In het slot kon het duel nog alle kanten op. Aan Twente-zijde zag Theo Janssen een handig wippertje gekeerd door Mielitz en trof de ingevallen Luuk de Jong het zijnet, tot afgrijzen van de geheel vrijstaande Bryan Ruiz. Bremen zag om onduidelijke redenen een doelpunt van Claudio Pizarro afgekeurd worden.

Volgende week treffen de twee ploegen elkaar opnieuw, maar dan in Bremen. Dat duel lijkt cruciaal voor de Twentse kansen op het halen van de volgende ronde.