FC Twente krijgt droomtrip naar Old Trafford en ontvangt Van Bronckhorst

Reacties

De loting voor de hoofdfase van de Europa League heeft FC Twente vrijdag aan een interessant rijtje tegenstanders gekoppeld. De uitwedstrijd bij Manchester United is onbetwiste hoogtepunt.

FC Twente krijgt droomtrip naar Old Trafford en ontvangt Van Bronckhorst

In de eigen Grolsch Veste wachten vier hete avondjes: uit de hoogste pot rolde het Italiaanse Lazio uit de koker. Ook Fenerbahçe komt op bezoek, een herhaling van het affiche van vorig seizoen en ook weer een weerzien, nu met Dusan Tadic. Ook het Belgische Union Saint-Gilloise en Besiktas, de club van Giovanni van Bronckhorst, komen op bezoek.

Uit is het bezoekje aan Manchester United dus het hoogtepunt. Manager Erik ten Hag speelde lange tijd voor de club, zijn assistent René Hake was er ooit trainer. Een bezoek aan Olympiakos belooft ook pittig te worden. De andere uitwedstrijden zijn bij Malmö FF (Zweden) en OGC Nice (Frankrijk).

Twente mocht als nummer drie van de Eredivisie eerst zijn kans wagen in de derde voorronde van de Champions League. Red Bull Salzburg, of eigenlijk vooral Maurits Kjaergaard, was daarin te sterk, waarna de club uit Enschede zich zonder verdere voorrondes mocht melden in de hoofdfase van het tweede toernooi van de UEFA.

Net als in de Champions League is er dit seizoen in de Europa League en Conference League sprake van een hoofdfase. In de Europa League doen 36 clubs mee. De wedstrijden worden tussen 25 september 2024 en 30 januari 2025 gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.