Fout van nieuwe captain komt PEC duur te staan bij gestraft Utrecht

Reacties

FC Utrecht heeft in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen drie punten gepakt. PEC Zwolle hielp de ploeg van trainer Ron Jans in een lege Galgenwaard op weg door slap te beginnen en de enige goal van de wedstrijd cadeau te geven. 

Fout van nieuwe captain komt PEC duur te staan bij gestraft Utrecht
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
1 - 0
PEC Zwolle
PEC Zwolle

PEC deed deze zomer een flink jasje uit met het afscheid van aanvoerder Bram van Polen en het vertrek van verdediger Sam Kersten, creatieveling Younes Namli en aanvaller Lennart Thy. Trainer Johnny Jansen kon bovendien ook geen beroep doen op Thomas Lam, die vanwege de gezondheid van zijn kinderen naar een warmer land wil vertrekken en al niet meer bij de selectie zat.

Zonder al die sterkhouders had PEC in de eerste helft niets in te brengen tegen Utrecht, dat zich na de sterke opmars van vorig seizoen onder Jans versterkte met spelers als RKC Waalwijk-spits David Min, Anderlecht-talent Alonzo Engwanda en Vitesse-lichtpuntje Paxten Aaronsson. Het was echter een oudgediende die aan de basis stond van de openingsgoal.

Good old Jens Toornstra was er na een kwartier namelijk als de kippen bij toen uitgerekend Davy van den Berg, de nieuwe aanvoerder van PEC na het afscheid van Van Polen, een veel te slappe terugspeelpass op doelman Jasper Schendelaar gaf. Toornstra (35) onderschepte de bal, omspeelde Schendelaar en bood Ole Romeny (foto) een niet te missen kans: 1-0.

Het enige wat na die treffer te horen was, waren juichkreten van de Utrecht-spelers. Door een straf van burgemeester Sharon Dijksma, vanwege de rellen na de verloren finale in de play-offs tegen Go Ahead Eagles, moesten de Domstedelingen het eerste duel van het nieuwe seizoen zonder publiek spelen. Ook zonder de steun van de fans was Utrecht echter de betere ploeg.

Tekenend voor de onmacht van PEC was dat het de hele eerste helft niet een keer op doel schoot. Het was sowieso een onfortuinlijke seizoenstart voor de Zwollenaren, die de van Ajax gehuurde Tristan Gooijer (19) zagen uitvallen met een op het eerste oog vervelende knieblessure. De verdediger verstapte zich en schreeuwde het uit van de pijn, goed hoorbaar in het lege stadion.

Na rust kwam PEC beter voor de dag en kreeg het via Filip Krastev en Anselmo García MacNulty ook kansen op de 1-1. Utrecht gaf de voorsprong met aanwinst Noah Ohio, Victor Jensen en Taylor Booth als invallers echter niet meer weg en start het nieuwe seizoen met drie punten. PEC zal na de slappe start vertrouwen putten uit de tweede helft richting Feyenoord-thuis.

FC Utrecht Nederland

PEC Zwolle Nederland

PEC Zwolle Nederland

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.