FC Volendam loopt een doelpunt uit op RKC Waalwijk

De drie titelkandidaten wonnen alle tijdens de voorlaatste speeldag van de Jupiler League. FC Volendam was de morele winnaar door een keer meer te scoren dan medekoploper RKC Waalwijk. Het verschil in doelsaldo is nu opgelopen tot een verschil van vier goals in het voordeel van Volendam.

FC Volendam loopt een doelpunt uit op RKC Waalwijk

FC Volendam-FC Dordrecht 2-0Volendam was voor eigen publiek de iets betere ploeg, maar het was toch even schrikken toen Bart van Muyen namens FC Dordrecht de eerste goede kans kreeg. De verdediger kopte echter voorlangs.

Na het aftastende begin kreeg ook Volendam mogelijkheden. Bernard Hofstede was twee keer dicht bij de openingstreffer. In de tweede helft opende Abdelhali Chaiat de score. De rechterspits profiteerde van een struikelpartij van Brian Pinas en knalde de bal in de dak van het doel. Dat deed ook Hofstede toen hij een strafschop benutte voor 2-0, nadat Pinas was bestraft voor een duwfout op Rowin van Zaanen.

BV Veendam-RKC Waalwijk 0-1RKC had het zwaar te verduren op bezoek bij een strijdbaar Veendam. De ploeg van coach Zeljko Petrovic creëerde weinig kansen, al knalde Hans Mulder op de paal. Voor het overige was Veendam het gevaarlijkst.

Toch kwam het allemaal goed voor RKC. Na een voorzet van Martijn Reuser in de 68ste minuut kon Luwamo Garcia de bal in een leeg doel koppen.

FC Den Bosch-Stormvogels Telstar 3-0FC Den Bosch moet ondanks een 3-0 zege de titel vaarwel zeggen. De achterstand van vier punten op de koplopers Volendam en RKC is niet meer goed te maken voor de Bosschenaren.

Gorgi Hristov was tegen Stormvogels Telstar met twee doelpunten het meest schotvaardig. Daarnaast deed ook Koen van der Biezen een duit in het zakje. Stanley Aborah liet vlak voor tijd de uitgelezen kans liggen om er 4-0 van te maken. Hij miste een strafschop.

Bekijk hier al onze video's