FC Volendam presteert als een goede middenmoter

FC Volendam kende een bedroevende start van het huidige seizoen. De mannen van coach Frans Adelaar boekten hun eerste zege pas in het negende competitieduel. Sindsdien presteren De Wijdbroeken echter als een middenmoter.

FC Volendam presteert als een goede middenmoter

Na zeven duels was de balans triest: nul overwinningen, nul gelijke spelen, zeven nederlagen en een doelsaldo van vijf vóór en twintig tegen. FC Volendam leek hard op weg naar een rechtstreekse terugkeer in de Jupiler League, de divisie waaruit de club het vorige seizoen nog als kampioen tevoorschijn was gekomen.

Zo'n vaart liep het niet. Duel nummer acht leverde een 2-2 gelijkspel tegen Willem II op, duel negen eindigde zelfs in een 3-1 overwinning op De Graafschap. Dat was de eerste wedstrijd in november, een uiterst wisselvallige maand voor de Volendammers. Ze wonnen op eigen veld van Roda JC en Ajax (in het KNVB-bekertoernooi), maar kregen op vreemde bodem slaag van FC Groningen (5-0), Sparta Rotterdam (4-0) en NEC (6-1). Vanaf de achtste speelronde gerekend bezet Volendam echter de tiende plaats op de ranglijst van de Eredivisie. Volendam ging gaandeweg steeds beter presteerden. De echte kentering volgde op zaterdag 31 januari. Na de eerste twee competitieduels van 2009 te hebben verloren, pakte Volendam een punt bij NAC Breda, gevolgd door een 2-1 zege bij Willem II. Vanaf het bezoek aan deze Brabantse clubs presteert Adelaars ploeg als een middenmoter, zo blijkt uit de Eredivisie-ranglijst van de laatste twaalf speelronden.

Uitgezonderd de prestaties van FC Volendam in de eerste zeven duels, bewijst de club dus thuis te horen in de Eredivisie. Als de mannen van Adelaar ook in de laatste drie wedstrijden blijven presteren zoals ze doen sinds november, dan hoeft het dorp niet te vrezen voor een nieuwe vaart van de Heen en Weer.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen