Feyenoord haalt zeer ervaren tienerdoelman uit Bulgarije

Reacties

Feyenoord heeft Plamen Andreev aangetrokken. De Bulgaarse keeper van negentien jaar oud komt over van Levski Sofia en heeft tot medio 2029 getekend in Rotterdam. De clubs melden niets over een transfersom, volgens Bulgaarse media gaat het om 1,2 miljoen euro.

Feyenoord haalt zeer ervaren tienerdoelman uit Bulgarije
© Pro Shots

Andreev is zeer ervaren: op zestienjarige leeftijd debuteerde hij in het eerste elftal van de huidige koploper van Bulgarije en sindsdien heeft hij in totaal 89 keer het doel van Levski verdedigd – 53 keer hield hij dat doel ook schoon. Dit seizoen noteerde Andreev vier clean sheets in vijf officiële duels, en in Levski-dienst won hij in 2022 de Bulgaarse beker. Andreev wordt, als hij ooit debuteert, de tweede speler met een Bulgaars paspoort die ooit voor Feyenoord in het veld kwam. Zijn voorganger, Andrey Zhelyazkov, is nu overigens hoofd scouting bij Levski. Ivan Bandalovski stond wel onder contract in De Kuip, maar debuteerde nooit.

Op de site van Feyenoord reageert Andreev. 'Ik ben enorm gelukkig met deze overstap en gemotiveerd om hier te slagen,’ vertelt Andreev. ‘Het vertrouwen dat de club in mij heeft betekent veel voor mij. Het is de afgelopen jaren snel gegaan en ik zie deze stap naar Feyenoord dan ook als een mooie beloning daarvoor Ik kijk ernaar uit mijn ontwikkeling als mens en doelman hier verder door te trekken én te slagen bij deze geweldig grote club.'

Bij Feyenoord heeft Andreev twee voorname concurrenten. Timon Wellenreuther is op dit moment de eerste keuze. Het was de bedoeling dat Justin Bijlow zijn heil elders zou zoeken, maar Southampton zag af van de aankoop nadat de Premier League-club de keeper keurde. Ook Mikki van Sas (20) is in dienst bij de bekerwinnaar.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.