Feyenoord laat overbodig geworden López naar Denemarken gaan

Reacties

Marcos López vertrekt bij Feyenoord. De linkervleugelverdediger vervolgt zijn carrière bij FC Kopenhagen. De Deense topclub huurt López en heeft daar een optie tot koop aan toegevoegd.

Feyenoord laat overbodig geworden López naar Denemarken gaan
© Pro Shots

Twee jaar geleden kwam López naar De Kuip. Toen nam Feyenoord hem over van MLS-club San José Earthquakes. In zijn eerste seizoen kwam de Peruviaan tot negentien wedstrijden in de Eredivisie, maar werd hij het slachtoffer van de grote doorbraak van Quilindschy Hartman.

Afgelopen seizoen stond López ook in de schaduw van Hartman. De linksback moest het veelvuldig doen met invalbeurten. Hoewel Hartman inmiddels zwaar geblesseerd is geraakt, is het perspectief voor López in De Kuip op korte termijn wel verdwenen. Met de komst van Gijs Smal (FC Twente) en Hugo Bueno (Wolverhampton Wanderers) werd hij derde keuze.

FC Kopenhagen biedt nu een uitweg. De Denen gaan López in eerste instantie huren, maar kunnen de Zuid-Amerikaan bij een succesvol huwelijk definitief overnemen.

Pedersen
Marcus Pedersen is ook dicht bij zijn transfer. De Noor vloog donderdag naar Italië om zijn transfer naar Torino af te ronden. Rond lunchtijd zal hij zijn medische keuring ondergaan, waarna hij ook verhuurd wordt. Pedersen keert echter niet meer terug, want Torino moet de vleugelverdediger na het seizoen verplicht overnemen van Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.