Feyenoord-nieuwkomer Smal beleeft valse start: 'Dit ben ik niet gewend'

Reacties

Gijs Smal beleeft een frustrerende start bij zijn nieuwe club Feyenoord. Een blessure speelt de linksback momenteel parten en dat is iets wat hem in het verleden niet zo vaak is overkomen. Volgens Smal gaat het nog wel even duren voordat hij voor het eerst met de bal aan de gang kan gaan in Rotterdam.

Feyenoord-nieuwkomer Smal beleeft valse start: 'Dit ben ik niet gewend'

Smal vertrok onlangs transfervrij bij FC Twente naar Feyenoord. De linksback gaat in Rotterdam de concurrentie aan met Marcos López en de geblesseerde Quilindschy Hartman, maar liep al snel een kuitblessure op. Dat gebeurde nog voordat Feyenoord officieel met de voorbereiding begon.

'Vlak voor het begin ben ik geblesseerd geraakt, we startten een week eerder met wat jongens om gevoel te krijgen bij het trainingscomplex. Toen ben ik geblesseerd geraakt, iets wat ik niet gewend ben', begint Smal tegenover ESPN. 'Ik ben vier weken bij de club en heb nog geen bal aangeraakt. Gelukkig hebben we nog tijd zat om mezelf te laten zien.'

Ondanks dat Smal nog niet met de hele selectie op het veld heeft gestaan, bevalt het hem wat hij tot nu toe van de speelwijze van Brian Priske heeft gezien. 'Tot nu toe heb ik een goed gevoel. Lekker aanvallend, agressief vooruit, daar hou ik wel van.'

Zondag was Smal één van de vier spelers die uit de traditionele helikopter stapte tijdens de open dag van Feyenoord. Het was een speciale ervaring voor hem. 'Als je dan boven de stad vliegt en ziet waar je woont enzo, dat is wel speciaal. Zeker als je dan boven het stadion komt en de tribunes vol ziet zitten. Bizar dat er zoveel mensen hier tijd voor vrij maken. Je weet hoe groot deze club is, deze volksclub, prachtig om hier onderdeel van uit te maken', besluit hij.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer G. Smal
Meer over G. Smal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.