Feyenoord swingt in Adelaarshorst is klaar voor weerzien met Kökcü

Reacties

Feyenoord heeft vertrouwen getankt op weg naar de Champions League-ontmoeting met Benfica. Op bezoek bij Go Ahead Eagles haalden de Rotterdammers na een ijzersterke eerste helft uit. De Rotterdammers imponeerden in de Adelaarshorst.

Feyenoord swingt in Adelaarshorst is klaar voor weerzien met Kökcü
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
1 - 5
Feyenoord
Feyenoord

Trainer Brian Priske leek vlak voor de interlandperiode de puzzel steeds meer gelegd te krijgen. Na een paar woelige weken werden plots Girona (2-3) en FC Twente (2-1) verslagen. Tóch sleutelde de Deen aan zijn basisopstelling. Thomas Beelen moest namelijk wijken voor Gernot Trauner, die weer topfit is.

Overigens leek Feyenoord een zware avond te wachten op de Adelaarshorst. Go Ahead had namelijk net zoveel punten als de Rotterdammers vergaard. En in de voorgaande zeven competitiewedstrijden wist alleen PSV de subtopper te verslaan. Het zorgde voor veel vertrouwen aan de Vetkampstraat, waar het bij de opkomst van beide ploegen kolkte.

Nadat de scherpe randjes er op de tribunes af waren, nam Feyenoord de controle in handen. Antoni Milambo en Hwang In-beom probeerden doelman Luca Plogmann van zijn stuk te brengen, maar slaagden niet. Dat lukte na een kwartier spelen een ploeggenoot wél: na een heerlijke dribbel en dito demarrage schoot rechtsbuiten Ibrahim Osman kiezelhard raak (0-1).

Swingend Feyenoord
Het bleek het startschot van een wervelende avond van de ploeg van Priske, die over Go Ahead heen zou walsen. Nog voor de rust was het al beslist. Op aangeven van Osman verdubbelde Milambo met een bekeken schot de score, nadat verdediger Joris Kramer stond te schutteren. Quinten Timber schoot even later op geweldige wijze de 0-3 tegen de touwen.

Klik op de tekst om de beelden van de treffer te kunnen zien.

Daar hield de dadendrang van Feyenoord niet op. Ook Ayase Ueda mocht een doelpuntje maken. Na een heerlijke aanval rondde de Japanner vakkundig af (0-4). In het vervolg kon Priske rustig zijn sterkhouders gaan sparen. Een van de spelers die daar van profiteerde, was Julián Carranza. De invaller maakte - net als Osman - zijn eerste doelpunt voor de club.

Klik op de tekst om de beelden van de treffer te kunnen zien.

Oliver Edvardsen deed nog wat terug, maar dat was voor de boeken. Het swingende Feyenoord tankte vertrouwen in Deventer middels een eclatante zege en kan zich opmaken voor de reis naar Lissabon, waar waarschijnlijk een stuk moeilijker obstakel wacht in de vorm van Benfica en oud-aanvoerder Orkun Kökcü.

Go Ahead Eagles Nederland

Feyenoord Nederland

Feyenoord Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
FC Twente
9
4
3
2
16-9
+7
15
6
Ajax
6
4
1
1
13-4
+9
13
7
Go Ahead Eagles
9
4
1
4
11-15
-4
13
8
Willem II
8
3
2
3
11-9
+2
11
9
Sparta Rotterdam
9
2
5
2
11-11
0
11
10
Fortuna Sittard
8
3
1
4
8-13
-5
10
* Actueel tot en met 19 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.