Feyenoord verloor al 2.064 dagen niet van een promovendus

Reacties

De kans dat Willem II zaterdag wint in De Kuip, is historisch gezien niet heel groot. Feyenoord verloor in de Eredivisie namelijk bijna zes jaar geleden voor het laatst van een gepromoveerde club. De Rotterdammers ontvangen in de eerste speelronde KKD-kampioen Willem II.

Feyenoord verloor al 2.064 dagen niet van een promovendus
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 1
Willem II
Willem II

Na een afwezigheid van twee seizoenen wordt er weer Eredivisie-voetbal gespeeld in Tilburg, maar de fans van Willem II moeten nog even wachten tot de bal gaat rollen in het Koning Willem II Stadion. Op 18 augustus wordt er een thuiswedstrijd gespeeld tegen Go Ahead Eagles, daarvoor brengt de plaatselijke trots een bezoek aan De Kuip.

Feyenoord doet het de laatste jaren bijzonder goed tegen clubs die gepromoveerd zijn vanuit de Keuken Kampioen Divisie. Omgerekend werd er al 2.064 dagen niet verloren van zo'n club. Op 16 december 2018 gebeurde het voor het laatst, toen Fortuna Sittard het Feyenoord van toenmalig trainer Giovanni van Bronckhorst verraste. Lars Hutten en Ahmed Al Messaoudi maakten toen de doelpunten: 0-2 tegen een Feyenoord met Jordy Clasie, Tonny Vilhena en Orkun Kökcü als middenvelders (zie opstellingen onderaan).

Een gelijkspel telt voor Willem II uiteraard ook als een stunt, maar ook op dat gebied doet Feyenoord het prima tegen gepromoveerde clubs. Sparta Rotterdam was de laatste gepromoveerde club die in de Eredivisie een punt afsnoepte van Feyenoord en dat resultaat biedt Willem II enige houvast. Sparta slaagde daar namelijk in tijdens de eerste speelronde van een seizoen. Sam Larsson voorkwam op 4 augustus 2019 onder trainer Jaap Stam toen een nederlaag met een late treffer: 2-2.

Mocht Feyenoord zaterdag winnen van Willem II evenaart het de promovendi-recordreeks van Ajax, neergezet tussen 2016 en 2021. Alleen PSV deed het in het verleden beter tegen gepromoveerde clubs, door tussen 1999 en 2005 liefst 26 opeenvolgende wedstrijden te winnen tegen Eredivisie-nieuwelingen.

De opstellingen van Feyenoord en Fortuna Sittard op 16 december 2018
De opstellingen van Feyenoord en Fortuna Sittard op 16 december 2018
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.