Feyenoord wilde Klassieker niet uitspelen: 'Daar hebben we alles aan gedaan'

Reacties

Feyenoord-directeur Dennis te Kloese baalt van het besluit van de KNVB om het restant van De Klassieker tegen Ajax komende woensdag uit te spelen. De Rotterdammers hadden liever gezien dat de 0-3 tussenstand was gepromoveerd tot einduitslag.

Feyenoord wilde Klassieker niet uitspelen: 'Daar hebben we alles aan gedaan'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 4
Feyenoord
Feyenoord

Te Kloese was maandagavond te gast bij Ziggo Sport-programma Rondo en reageerde daar op de gang van zaken na het definitief staken van De Klassieker. 'Je hebt niet veel winnaars. Ik heb nog nooit na een 0-3 en dan ook nog eens tegen Ajax, dat je thuis komt en denkt: wat een kutdag', draaide de Feyenoord-directeur er niet omheen.

'En dan maandag nog de hele dag kijken of je nou wel speelt of niet. Met alle respect: ik denk dat het op een gegeven moment is, hoe lullig dat ook is: die uitslag die staat gewoon. We gaan vooruitkijken en we gaan er wat aan doen met zijn allen, want dit kan écht niet', aldus Te Kloese.

Was dat een serieuze optie? 'Voor ons wel', benadrukte de directeur. 'Wij hebben echt wel geprobeerd ons daar sterk voor te maken. Niks ten nadele van Ajax, maar ik denk dat het echt de enige juiste uitkomst was geweest. Dit was hét moment om dit een keer te doen.'

Te Kloese heeft sowieso zijn bedenkingen over de regelgeving van de KNVB rond het staken van wedstrijden. 'Die regels staan ter discussie, want je moet de ernst en de aard van de situatie in de gaten houden. Als er een papieren vliegtuigje op het veld belandt en je legt daar de wedstrijd voor stil. Dan moet je wel een keer gaan nadenken of dat nou wel de bedoeling van die regel is', aldus de directeur.

'Ik vond het zo zonde wat er gebeurde gisteren. Ik heb vandaag en gisteren ook veel discussie gehad met onze trainer, daar leef ik ook echt mee mee. Die moet zijn hele plan overboord gooien. We spelen volgende week tegen Atlético, die heb ik gisteren tegel Real Madrid gezien, ga er maar aanstaan. We hebben een oefenwedstrijd voor morgen moeten afzeggen. We hadden een aantal spelers minuten willen geven. Die planning en structuur die er bij Feyenoord in zit, dat is een van onze winstpunten. Daar zijn we nu dus in benadeeld. Dus er zijn geen winnaars. Wij niet, Ajax niet, Volendam niet', stelde Te Kloese.

'Ik begrijp ook wel dat een moeilijke beslissing is voor de KNVB, maar aan de andere kant is het misschien nu wel juist het moment om te zeggen: tot hier en niet verder, klaar.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.