FIFA Awards Quiz: welke spelers gooiden hoge ogen bij deze verkiezing?

Reacties

De Gouden Bal wordt dit jaar niet uitgereikt, maar de FIFA Awards gaan in digitale vorm wel gewoon door. Donderdag 17 december wordt bekend wie dit jaar de beste speler van allemaal was, nadat de stembus woensdagavond dichtging. Een quiz over de vorige edities van de FIFA-verkiezing voor Speler van het Jaar.

FIFA Awards Quiz: welke spelers gooiden hoge ogen bij deze verkiezing?
© Pro Shots

Die heeft door de jaren heen een aantal gedaanteverwisselingen ondergaan en bestaat sowieso een stuk minder lang dan de prestigieuze Ballon d'Or, die al sinds 1956 wordt uitgereikt door France Football. Dit jaar besloot het Franse voetbaltijdschrift een einde te maken aan die reeks, omdat het wegens de coronacrisis meent geen goede afweging te kunnen maken.

Waar er voor het eerst sinds 1956 dus geen Gouden Bal-winnaar zal zijn, is de FIFA-prijs van Wereldvoetballer van het Jaar toe aan zijn dertigste editie. Van 1991 tot 2009 heette die nog FIFA World Player of the Year, totdat de award van de wereldvoetbalbond in 2010 samensmolt met die van France Football tot de FIFA Ballon d'Or. Sinds 2016 zijn er The Best FIFA Football Awards.

Tijdens die awardshow worden onder anderen ook de beste keeper, beste trainer en beste vrouwelijke voetballer in het zonnetje gezet en wordt er samen met vakbond FIFPro een wereldelftal gekozen, maar in deze quiz gaat het dus over de prijs voor beste mannelijke voetballer die al sinds 1991 wordt uitgereikt. De vraag is: wie eindigden er in al die jaren in de mondiale topvijf? Veel plezier! 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.