Flekken krijgt opmerkelijk WK-advies van zijn trainer

Reacties

Mark Flekken heeft de draad na een valse start weer opgepakt. De Oranje-international moet volgens zijn trainer bij SC Freiburg niet aan het WK denken.

Flekken krijgt opmerkelijk WK-advies van zijn trainer
© Pro Shots

Flekken kende een valse start van het seizoen. Na de bijzondere tegengoal in het bekerduel met 1. FC Kaiserslautern betekende zijn blunder tegen Borussia Dortmund een negatieve hoofdrol voor de Oranje-international, die zich daarna met twee overtuigende optredens met beide keren de nul revancheerde.

Trainer Christian Streich wees Flekken aan als de doorslaggevende factor bij de 1-0 thuiszege op VfL Bochum. 'Flekki… Super dat hij zo stabiel is. Het is zeer belangrijk voor hem dat hij er met zijn hoofd bij blijft en niet aan andere dingen begint te denken die niet relevant zijn. Hij moet altijd alleen maar denken aan de volgende wedstrijd, aan de volgende training.'

Flekken, die eerder in verband werd gebracht met Ajax, moet niet te ver vooruit kijken om het beste uit zichzelf te halen. Dat verhaal houdt Streich zijn pupil voor. 'Het zal belangrijk zijn dat hij gefocust blijft, zich kleine doelen stelt. Het WK is nog ver weg. Als hem dat lukt, dan zullen de zeer goede prestaties terugkomen.' Zijn optredens tegen VfB Stuttgart en VfL Bochum waren het bewijs.

Bekijk hier al onze video's
Meer M. Flekken
Meer over M. Flekken
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.