Flinke opdoffer voor Ten Hag: topaankoop maanden aan de kant

Reacties

Erik ten Hag heeft slecht nieuws gehad van zijn medische staf. De manager van Manchester United is topaankoop Leny Yoro namelijk maanden kwijt. Ook Rasmus Højlund ligt er voorlopig uit.

Flinke opdoffer voor Ten Hag: topaankoop maanden aan de kant
© Pro Shots

Yoro werd afgelopen maand nog groots door The Red Devils gepresenteerd. Maximaal 62 miljoen euro zou Ten Hag hebben weggelegd om de verdediger naar Old Trafford te halen. Daarmee werd onder andere Real Madrid afgetroefd. Tijdens de voorbereidingstrip naar de Verenigde Staten ging het echter mis.

In San Diego moest Yoro het duel met Real Betis (3-2 zege) aan zich voorbij laten gaan. Even daarvoor verscheen hij gehavend, steunend op krukken, in beeld. De voortekenen waren dus al niet goed, maar de diagnose net zo min. Volgens de BBC staat Yoro namelijk zeker drie maanden aan de kant.

Daar stokte de ellende voor Ten Hag, die Yoro weg wist te halen bij LOSC Lille, niet. De Tukker zag namelijk ook aanvaller Højlund voorlopig wegvallen. De spits ontbrak tegen Real Betis eveneens. Hoewel de Deen minder gehavend is dan Yoro lijkt hij toch ook minimaal zes weken nodig te hebben om te herstellen van een hamstringblessure. Daardoor is de kans groot dat Joshua Zirkzee basisspeler is bij de start van de Premier League.

Volgens de Britse media kan de absentie van Yoro de wens van Ten Hag om Matthijs de Ligt naar het Theatre of Dreams te halen overigens versterken. De Nederlander wordt al maanden begeerd door Manchester United, maar voorlopig kwam hij nog niet weg bij Bayern München. Nu Yoro maanden absent is, kan Manchester United wel eens gaan doorpakken, meldt de BBC.

Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.