Foden: 'Ik ben niet de beste geworden om nu niks te laten zien'

Reacties

'Zonder vonkje kan je geen vuur doen ontbranden', zingen de Engelse fans al sinds het begin van het EK. Op dat vonkje is het nog wachten, erkent ook potentiële uitblinker Phil Foden in de aanloop naar de kwartfinale. Het gaat moeizaam met Engeland, en dat gegeven ging hij niet uit de weg.

Foden: 'Ik ben niet de beste geworden om nu niks te laten zien'
© Pro Shots
Engeland
Engeland
ns
1 - 1
Zwitserland
Zwitserland

'Ik ben een beetje gefrustreerd, daar kan ik niet over liegen. Ik wil scoren, goede doen voor Engeland, en het is er nog niet uitgekomen. Nu moet ik mijn mentaliteit bewaren. Ik ben niet de beste speler in de Premier League geworden om hier vervolgens heen te komen en het niet te laten zien', duidt Foden op zijn uitverkiezing na een voortreffelijk seizoen bij Manchester City.

Waar dat aan ligt? Foden probeerde het te raden. 'Ik denk dat soms té veel opgeladen ben voor een wedstrijd. Het gaat om het geloof in hetgeen je in het verleden hebt gepresteerd, jezelf niet voorbij lopen. Niet lezen wat anderen schrijven, niet 'te hard proberen'. Ik moet gewoon ontspannen doen en mijn voeten laten spreken', aldus Foden in The Times.

Het had zondag maar een paar tellen gescheeld of Foden had thuis moeten helpen zorgen voor zijn pasgeboren kindje, en dat spookte ook door zijn hoofd. 'Ja, ik was er dertig seconden van verwijderd om een baby te moeten voederen, dus Jude heeft me daar gered, bedankt man!', lachte de 24-jarige spelmaker die zaterdag tegen Zwitserland speelt in de kwartfinale.

Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Meer P. Foden
Meer over P. Foden
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.