Frankrijk verslaat België in topper, Italië naar zes punten

Reacties

Frankrijk heeft zich hersteld van de Nations League-nederlaag tegen Italië van vorige week. De Fransen wonnen de topper tegen België thuis met 2-0. Ook Italië heeft gewonnen.

Frankrijk verslaat België in topper, Italië naar zes punten
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
2 - 0
België
België

Tegen Italië koos bondscoach Didier Deschamps nog voor Kylian Mbappé, Michael Olise en Bradley Barcola, maar tegen België werd de voorhoede gevormd door Ousmane Dembélé, Randal Kolo Muani en Marcus Thuram. N'Golo Kanté was op het middenveld de meest ervaren man. Naast hem speelden Matteo Guendouzi en Manu Koné. België speelde met de sterkse elf, dus met spelers als Kevin De Bruyne, Loïs Openda en Jérémy Doku.

België had in de openingsfase een doelpunt verdiend, omdat de Fransen lagen te slapen. De Bruyne gaf na ongeveer negen minuten een diepe bal op Dodi Lukebakio, die op doelman Mike Maignan stuitte, daar waar hij wellicht beter op de meelopende Openda had kunnen geven. België was sterk en vol vertrouwen, maar dat veranderde nadat Frankrijk het initiatief nam. Dat leidde na een half uur tot de 1-0 van Kolo Muani, die een van richting veranderd schot in het doel zag belanden.

België was het na de goal van Muani kwijt en die lijn werd door Frankrijk doorgetrokken. De 2-0 van Ousmane Dembélé was dan ook dikverdiend. Omdat linksback Arthur Theate te kort op Dembélé dekte, kon de aanvaller van Paris Saint-Germain zijn kunstje doen en uithalen: 2-0.

België probeerde er nog iets van te maken en kreeg ook kansen op de aansluitingstreffer, die niet veel. Aan de andere kant liet ook Frankrijk kansen op meer liggen. 

Israël
Israël
1 - 2
Italië
Italië

Italië gaat aan kop in Groep B van de Nations League. Na de zege op Frankrijk werd ook Israël verslagen: 1-2.

Het idee van de ploeg van Luciano Spalletti was duidelijk, maar de uitvoering liet hier en daar nog te wensen over. Daarom duurde het even voor het openingsdoelpunt viel in Hongarije, waar de wedstrijd gespeeld werd vanwege de situatie in Israël. Davide Frattesi scoorde met de borst op een strakke voorzet van Federico Dimarco

Door de goal van Moise Kean stelde Italië uiteindelijk de zege veilig. De ploeg van Spalletti had zeker nog twee, of misschien zelfs drie goals moeten maken, maar liet dat na. Diep in blessuretijd scoorde Israël nog. Echter viel die goal te laat.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.