Franse talenten verpulveren stokoud record, maar kunnen Henry niet bekoren

Reacties

Thierry Henry kent een vliegende start als bondscoach van de beloften van Frankrijk. De voormalige steraanvaller van Arsenal en Barcelona boekte dinsdagavond zelfs een recordzege. Toch was hij na afloop helemaal niet tevreden.

Franse talenten verpulveren stokoud record, maar kunnen Henry niet bekoren
© Pro Shots
Frankrijk O21
Frankrijk O21
9 - 0
Cyprus O21
Cyprus O21

De Franse talenten hadden dinsdag geen kind aan Cyprus. Liefst 9-0 werd het. Daardoor werd een record, wat al sinds 1985 in de boeken stond, verbroken. Destijds wonnen de beloften van Joegoslavië (7-0). Toch was het record, dat dus na 38 jaar uit de boeken ging, niet zaligmakend. Althans, in ieder geval niet voor Henry. Eigenlijk was hij na het negental doelpunten zelfs helemaal niet tevreden.

Op de persconferentie liet hij dat op niet mis te verstane wijze blijken. ‘Cyprus heeft ons, voetballend, de meeste schade aangebracht sinds ik bondscoach ben. De eerste 25 minuten maakten ze het ons heel moeilijk. Dat vond ik niet leuk, nee. Helemaal niet zelfs. Ik was in de rust ook helemaal niet tevreden. Ik hoop dat de jongens die boodschap begrijpen.’

Toch is Henry zijn ambtstermijn uitstekend begonnen. Frankrijk won onder zijn leiding alle vier de wedstrijden. Liefst negentien keer werd er gescoord.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.