Franse voormalig Eredivisionist Duplan: 'Ben geen grote fan van Deschamps'

Reacties

Edouard Duplan, voormalig aanvaller van onder andere Sparta Rotterdam, FC Utrecht en ADO Den Haag, is geen liefhebber van de wijze waarop Didier Deschamps Frankrijk laat spelen, maar de Fransman weet ook dat de aanpak van de bondscoach van Les Bleus vruchten heeft afgeworpen.

Franse voormalig Eredivisionist Duplan: 'Ben geen grote fan van Deschamps'
Spanje
Spanje
2 - 1
Frankrijk
Frankrijk

Deschamps is sinds juli 2012 bondscoach van Frankrijk: in die periode werd hij wereldkampioen met de Fransen en verloor een EK- én WK-finale. In Duitsland staat de vice-wereldkampioen weer op de drempel van een EK-finale. Spanje is dinsdagavond de tegenstander bij de halve finale in München.

Duplan, die tussen 2007 en 2019 in de Eredivisie speelde, is ook dit EK niet onder de indruk van het spel van zijn vaderland. 'Het is ook niet voor elke nationale ploeg weggelegd om goed te spelen en te winnen. In de geschiedenis heb je dat bijvoorbeeld wel bij Spanje gezien, zij konden toernooien winnen met aantrekkelijk, frivool voetbal. Een uitzondering, helaas. Deschamps heeft een keuze moeten maken, zo lijkt het. “Wat willen jullie: leuk voetballen of winnen?”'', aldus de oud-aanvaller uit Frankrijk tegen VI.

'Op de vier grote toernooien hiervoor heeft Deschamps één keer de handrem losgelaten. Dat was op het vorige EK. Met spelers als Paul Pogba en Karim Benzema speelde Frankrijk toen attractiever, meer ontspannen. En vlogen ze eruit in de achtste finales, tegen Zwitserland. Die andere drie toernooien haalden ze wel de finale…'

'Ik ben geen grote fan van Deschamps, maar de vraag is wat je van een nationale ploeg verwacht. Als ver komen en prijzen winnen het doel is, dan is hij de man die dat kan bereiken. Ik vind dat hij iets leukers zou moeten kunnen neerzetten, met de kwaliteiten die hij heeft', verklaart Duplan, die vier jaar geleden zijn carrière beëindigde.

Lees hier het volledige interview met voormalig Eredivisie-speler Edouard Duplan over de prestaties van de Franse nationale ploeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.