Morata doet stof opwaaien in Spanje met openhartig interview

Reacties

Álvaro Morata heeft in aanloop naar de halve finale op het EK tegen Frankrijk het nodige stof doen opwaaien in Spaanse media. De 31-jarige aanvaller van Atlético Madrid hint op een mogelijk afscheid als international, de Spaanse captain mist respect in eigen land.

Morata doet stof opwaaien in Spanje met openhartig interview
© Pro Shots
Spanje
Spanje
2 - 1
Frankrijk
Frankrijk

Morata hoeft met 36 goals in 78 interlands alleen David Villa (59 goals), Raúl (44), en Fernando Torres (38) boven zich te dulden op de eeuwige topscorerslijst van Spanje, maar is regelmatig het mikpunt van kritiek. Tijdens het vorige EK ontvingen hij en zijn familie nog doodsbedreigingen, nadat hij in de groepsfase enkele grote kansen had gemist. In de achtste finale tegen Kroatië haalde hij toen vervolgens zijn gram met de beslissende goal in de verlenging en tegenwoordig is Morata zelfs aanvoerder, maar nog altijd mist hij de liefde die hij in zijn periodes in het buitenland wel kreeg.

'Zoals ik al vaker heb gezegd: er zijn momenten waarop ik het moeilijk heb gehad in Spanje', vertelde hij in het programma El Cuatro van El Desmarque. 'Ik ben klaar met die hele discussie over de slachtofferrol, dat ik zou klagen. Ik wil dit gewoon op de best mogelijke manier beëindigen en ervan genieten, omdat dit mogelijk mijn laatste toernooi met de nationale ploeg is.' Tegenover El Mundo bevestigde hij dat hij erover denkt om na het EK te stoppen als international. 'Dat zou kunnen. Het is zeker een mogelijkheid. Ik wil er niet te veel over praten, maar het is wel waarschijnlijk.'

Die uitspraken maken veel los in Spaanse media, nu Spanje toewerkt naar de halve finale op het EK van dinsdagavond tegen Frankrijk. Morata zaaide ook openlijk twijfels over zijn toekomst bij Atlético, terwijl hij eerder deze week via Instagram nog een einde maakte aan de geruchten over een mogelijk vertrek. 'Die woorden kwam uit de grond van mijn hart, maar ik voel me in het buitenland gelukkiger. Daar respecteren de mensen mij. In Spanje is er geen respect, voor niets of niemand', aldus de voormalig speler van Juventus en Chelsea, die in verband wordt gebracht met clubs uit Italië en Saoedi-Arabië.

Bekijk hier al onze video's
Meer Spanje
Meer over Spanje
Meer Álvaro Morata
Meer over Álvaro Morata
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.