Frenkie de Jong kijkt nog graag naar Cruijff: 'Helaas nooit ontmoet'

Reacties

Frenkie de Jong merkt vandaag de dag nog altijd hoe enorm de impact van Johan Cruijff op Barcelona is geweest. Vijftig jaar nadat Cruijff in de Catalaanse hoofdstad arriveerde, om daar een mythische status te verkrijgen, spreekt De Jong vol bewondering over de in 2016 overleden voormalig topvoetballer.

Frenkie de Jong kijkt nog graag naar Cruijff: 'Helaas nooit ontmoet'
© Pro Shots

'Zijn legacy bij Barcelona is nog steeds gigantisch', zegt De Jong, die in 2019 van Ajax naar Barça vertrok, tegen VI. 'Mensen zijn ontzettend dankbaar voor wat hij de club en de stad heeft gebracht. En dan heb ik het niet over enkele personen, maar echt iedereen die je erover spreekt.'

'Het mooie is dat niet alleen de oudere generatie hem zo bewondert. Ook de jongeren spreken vol lof over hem. Dat wordt van generatie op generatie overgedragen. Je merkt hier dat mensen het belangrijk vinden wat de oorsprong van het huidige Barcelona is. En die ligt voor een belangrijk deel bij Cruijff', vertelt de Oranje-international.

'Het is heel jammer dat ik hem nooit heb ontmoet. Ik zou heel graag met Cruijff hebben gesproken over voetbal. Nou ja, spreken; dat was van mijn kant dan vooral een kwestie van luisteren geweest. Alles in me opnemen wat hij te vertellen had. Helaas heeft het nooit zo mogen zijn', aldus De Jong. 'Ik vind het heel mooi om oude beelden van Cruijff terug te kijken. Dan zie ik vooral een ongelooflijk natuurtalent. Hij was zijn tijd ver vooruit.'

Lees op VI PRO en in het blad het volledige verhaal over de legacy van Johan Cruijff bij Barça, vijftig jaar na zijn entree in Barcelona. Naast Frenkie de Jong komen ook Jordi Cruijff en Ronald Koeman aan het woord over hoe Cruijff zich voor de eeuwigheid wist te verbinden aan de Catalaanse club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.